luni, 31 octombrie 2011

Consilierii USL au boicotat sedinta extraordinara de CJ

De rasul rasului. Consilierii USL au boicotat sedinta extraordinara de vineri, in care trebuiau sa discute si sa voteze un proiect de hotarare privind propunerea de continuare a lucrarilor sau punerea in siguranta si conservarea lucrarilor executate la obiectivul de investitie "Consolidare, refunctionalizare si mansardare cladire monument istoric - strada Vasile Alecsandri, numarul 6". La sedinta nu au fost prezenti decat trei consilieri judeteni de la PD-L si Constantin Simirad, presedintele Consiliului Judetean. Constantin Simirad nu s-a aratat surprins de faptul ca cei din USL nu au venit la sedinta pentru a vota. Consilierii PD-L spera sa clarifice problema cladirii de pe Vasile Alecsandri, astfel incat cei din USL sa isi spulbere neclaritatile.
Proiectul va fi repus in discutie in urmatoarea sedinta de Consiliu Judetean.

Cuvinte cheie: boicot, sedinta CJ


View the original article here

Corneliu Durdureanu este in continuare seful Fiscului iesean

Florin Dumbrava va fi noul Director al Directiei Generale a Finantelor, iar Viorica Onofrei va ocupa functia de director adjunct. Acestea erau cele doua nume oficiale cunoscute joi, care urmau sa ia locul lui Corneliu Durdureanu, respectiv Viorel Ungureanu. Acest lucru s-a intamplat, insa numai pentru cateva ore, pentru ca vineri, la ora 13:30 a venit un act oficial de la Bucuresti prin care li se aducea la cunostinta lui Dumbrava si Vioricai Onofrei ca au fost revocati din functie. Si, specific Romaniei, fostii sefi au devenit actuali sefi in numai cateva ore. Prin urmare, Fiscul iesean va fi condus tot de Durdureanu. Contactat telefonic, acesta nu a raspuns la telefon pentru a-si exprima un punct de vedere. Singurul care a clarificat situatia a fost Florin Dumbrava, cel care l-a inlocuit pe Durdureanu doar pentru cateva ore.

Cuvinte cheie: sef, Fisc


View the original article here

EXECUTIE în stil MAFIOT: filmul asasinarii lui Nicu

Locul în care nu se întampla niciodata nimic. Asa era cunoscuta micuta localitate din sudul Italiei, Scalea, pana pe 22 septembrie. Atunci, o crima cu trasaturi de rafuiala mafiota a zguduit linistita statiune. Suceveanul Niculai Spatariu a fost înjunghiat de un localnic celibatar, ranile cutitului provocand, a doua zi, moartea romanului. „S-a repezit ca un animal asupra sotului meu, l-a culcat la pamant si a bagat cutitul în el. I-au fost atinse ficatul si un plaman. A murit din cauza hemoragiei interne“, a spus Andreea Spatariu, sotia romanului mort. O crima oribila pe care ziaristii din Italia au trecut-o la capitolul „diverse“ si despre care anchetatorii italieni prefera sa vorbeasca cat mai putin. In acelasi timp, primaria din localitate a acordat un sprijin de înmormantare romanilor, mai mult în bataie de joc: 400 de euro.

Un mod de viata
Niculai Spatariu (24 de ani) era de loc din comuna Radaseni, judetul Suceava. Muncea de 5-6 ani în Italia. De fapt, pentru multi din locuitorii pitorescului sat sucevean, acesta este un mod de viata. Imediat dupa majorat, cei mai multi iau calea strainatatii ca sa faca bani, pentru a-i întretine pe cei ramasi acasa. Si în cazul lui Niculai, mama acestuia, alti doi frati, unchi si matusi au luat drumul Italiei. Acum trei ani, Niculai a cunoscut-o pe Andreea. Au dat o fuga în tara, s-au casatorit si apoi au revenit în Italia pentru a munci. „A facut de toate în Italia. Acum, în ultima perioada, lucra la o firma de reparatii masini de spalat, aragazuri, aere conditionat“, a explicat Mariana Spatariu, ea însasi angajata de o familie de italieni pentru a îngriji o batrana.

„S-a napustit ca un animal“
Pe 22 septembrie, în jurul orei 17.00, Niculai era împreuna cu Andreea (22 de ani) în centrul micutei localitati. „Cautam un loc de munca pentru mine. Ajunsesem la un patron, am discutat un pic cu el si ne-a cerut sa-l asteptam 10 minute ca avea ceva treaba“, a afirmat Andreea Spatariu. Atunci s-a dezlantuit iadul pentru ei. „A venit asasinul. A coborat în graba din masina si s-a napustit ca un animal asupra sotului meu. L-a batut crunt pana ce Nicu a cazut. Cu ultimele puteri, sotul meu a urlat la mine si mi-a cerut sa fug, ca ne omoara pe amandoi“, a rememorat Andreea. A alergat minute în sir, cat au tinut-o picioare, de frica sa nu o prinda. Dupa alte cateva minute, Andreea a fost sunata de un cunoscut ce trecea prin zona. I-a spus sa se întoarca deoarece Nicu zacea pe caldaram, într-o balta de sange.
Cand a revenit, fata s-a îngrozit. „Sotul meu era întins pe jos. Inca era constient. Am schimbat cateva cuvinte, dar imediat a intrat în coma. Criminalul fugise deja. Apoi, a venit salvarea si Niculai a fost transportat la spital, în Praia a Mare, o localitate învecinata unde a fost supus unei interventii chirurgicale“. Pentru ca era un caz de o gravitate extrema, romanul a fost ulterior transportat la un spital din Cosenza. Din cauza complicatiilor, a murit a doua zi.

Saltat din casa
Presa din Italia nu a dat o atentie deosebita incidentului. Simple relatari pe un sfert de pagina ale modului în care romanul a fost înjunghiat urmate de anuntul mortii acestuia si de detentia agresorului acuzat de omor. “Scene de panica ieri seara în strada Fiume Lao din Scalea, pentru o cearta izbucnita între un cetatean roman de 24 de ani si un localnic de 43 de ani, terminata cu lovituri de cutit.
Luciano Prospato, un barman celibatar din localitate, a fost arestat cu acuzatia de tentativa de omor. Conform procurorilor, cu cateva minute înainte, între Luciano Prospato si N.S, muncitor în zona, casatorit, a izbucnit o cearta puternica. Discutia aprinsa s-a terminat cu lovituri de cutit în abdomen, tanarul cazand la pamant. Totul a început în jurul orei 17.00 în fata cimitirului din localitate. Se pare ca tanarul din Scalea, dupa ce a vazut romanul pe strada, a oprit masina cu care gonea pe strada si l-a înjunghiat. Imediat dupa ce a bagat cutitul în abdomenul romanului, localnicul din Scalea a disparut, lasandu-si victima întinsa pe pamant.
Carabinierii au pornit în cautarea lui Prospato, pe care l-au gasit în propria casa în timp ce încerca sa scape de haine si de o arma alba cu o lungime de 18 cm pe care a folosit-o în delict. In acelasi timp, romanul era transportat de medici la spitalul Praia a Mare, unde a fost supus unei interventii chirurgicale în încercarea de a opri hemoragia”, a titrat, a doua zi, „Calabria Ora“.
Asasinul, un tip violent
Despre asasin, localnicii din Scalea (o localitate de 10.000 de suflete) spun ca îl stiau ca fiind mai temperamental, dar niciodata nu l-au crezut în stare de o asa grozavie. „Luciano era mai înfipt, nu a fost niciodata o persoana linistita. Nu pot spune ca a creat mari probleme, dar era mai certaret de felul lui, se auzea de el în oras destul de des. Nimeni nu s-a gandit însa ca va ajunge sa omoare pe cineva“, a declarat Silvana D’ Antonio, proprietara unui bar din Scalea. Vestea mortii romanului a fost reflectata pe scurt în presa locala, jurnalistii italieni insistand parca mai mult pe situatia asasinului. “Nu a reusit sa scape cu viata romanul de 24 de ani înjunghiat miercuri seara. Situatia se complica acum pentru Luciano Prospato, 43 de ani, arestat de carabinierii de la Compagnia di Scalea. Capul de acuzare pentru Prospato se schimba din tentativa de omor în omor. Urmeaza ca arestul sa fie validat de Tribunalul din Paola. Romanul a decedat în jurul orei 18.30 în spitalul din Cosenza unde a stat la Terapie Intensiva. Medicii au facut tot posibilul pentru a salva viata strainului înjunghiat în zona abdomenului“, a scris „Il quotidiano della Calabria“.

„Sa nu-l vad în fata ochilor“
Dupa moarte romanului, familia acestuia a pus un tablou cu Niculai la locul crimei. Romani si italieni au aprins lumanari. Asasinul a fost închis si se asteapta începerea procesului. „Sunt indicii clare de vinovatie, pentru care risca pana la 30 de ani de închisoare. A fost arestat imediat dupa ce a comis fapta si se afla în continuare în arest cu acuzatia de omor. Victima nu a creat niciodata probleme în oras“, a declarat capitanul Sandomini de la Politia din Scalea. Acesta a refuzat sa spuna daca agresorul avea antecedente.
„Sa nu-l vad pe criminal. Ne-a nenorocit. O sa cer la proces sa puna un paravan între el si mine, ca nu vreau sa-i vad fata“, a afirmat Andreea Spatariu.
Trupul lui Niculai a fost repatriat la 9 zile de la crima. „L-am tinut trei zile acasa, dupa traditiile noastre, si apoi l-am înmormantat. Nici nu am apucat sa ne luam ramas bun de la el, sicriul era sigilat“, a spus Gheorghe, unul din fratii victimei.

Scandal de la o bancnota falsa?
Mobilul crimei pare unul incredibil. Presa si anchetatorii italieni sustin ca întreg conflictul ar fi pornit de la o bancnota falsa de 100 de euro pe care romanul i-ar fi dat-o italianului, parintii acestuia fiind proprietarii unui bar din localitate. „Il stiam pe asasin de aproape un an. Am lucrat la barul familiei lui o saptamana, dar am renuntat deoarece erau conditii infecte. Ne-am mai întalnit cu el, ne-a mai amenintat cu moartea. Mi-a zis ceva de 100 de euro falsi, dar sotul meu m-a linistit spunandu-mi ca e o mare minciuna“, a explicat Andreea Spatariu.
Procurorii italieni spun ca cearta dintre cei doi a pornit de la o bancnota falsa de 100 de euro pe care Neculai i-ar fi dat-o barmanului. Ipoteza apare si în presa din peninsula. „Intre cei doi a avut loc o cearta violenta pentru ca Prospato îi cerea romanului sa îi dea 100 de euro în schimbul bancnotei false pe care i-o daduse înainte“, a relatat Nuova Cosenza. 
Mariana Spatariu, mama lui Niculai, care în acea perioada lucra la randu-i în Italia, într-o localitate îndeparatata, nu stie exact povestea celor 100 de euro, dar afirma ca daca fiul sau a avut asa ceva înseamna ca o primise de la patronul la care lucra. 

________

Niculai era un baiat linistit si respectuos, nu a creat niciodata nici cea mai mica problema. L-am cunoscut bine la fel cum l-au cunoscut cam toti din oras, un baiat educat, cu mult bun simt. Venea la mine sa ia cate o bere, dar nu l-am vazut niciodata beat.
Silvana D’Antonio, proprietara unui bar din Scalea

____________

Ajutor de înmormantare: 400 de euro
Cheltuielile cu repatrierea si înmormantarea lui Niculai în satul natal au fost însemnate. „Ne-a ajuns vreo 4-5.000 de euro. Am cheltuit tot ce stransesem. Italienii ne-au ajutat cu vreo 400 de euro“, a afirmat Mariana Spatariu, mama tanarului omorat.  
Desi la cateva zile de la moartea lui Niculai primaria din Scalea anunta pompos o strangere de fonduri pentru ajutorarea familiei, nimeni nu poate spune în acest moment cati bani s-au strans. „La Primarie s-au strans 400 de euro. Mai este un cont deschis, dar nu stiu cati bani s-au strans acolo. Imediat ce vom rezolva cu problemele birocratice vom avea o cifra“, a declarat Matteo Cava, purtatorul de cuvant al Primariei din Scalea.

____________

Lista romanilor ucisi cu cruzime în strainatate

- Un alt caz cutremurator a fost cel al asistentei Maricica Hahaianu (32 de ani) omorata anul trecut în octombrie în metroul din Roma. A primit o singura lovitura de pumn din partea unui italian în varsta de 20 de ani, dupa care a cazut si s-a lovit la cap. A intrat imediat în coma si a murit dupa o saptamana în spital. Allesio Burtone a lovit-o pe Maricica enervat fiind de faptul ca aceasta i-ar fi luat locul la coada la bilete.
- La metroul din Napoli si-a gasit sfarsitul Petru Barladeanu, roman stabilit în Italia. Tanarul de 33 de ani a fost împuscat în vara anului 2009, în timp ce se îndrepta spre statia de metrou. Rafuiala dintre doua bande de camoristi l-a prins la mijloc, iar gloantele trase la întamplare l-au nimerit. A murit sub ochii îngroziti ai sotiei care nu contenea sa strige dupa ajutor.
- In 2008, o familie de italieni din Verona si-a ucis angajatul roman pentru a-i încasa asigurarea de viata, în valoare de 900.000 euro. Adrian Kosmin avea doar 28 de ani cand a fost ucis si apoi ars pentru a se acoperi urmele. Initial politia a crezut ca este vorba despre un accident, ulterior Valerio Volpe si Cristina Nervo au recunoscut crima. 
- In 2010, în Sicilia, Petru Ciurar, un tanar de 20 de ani, a fost ucis chiar în baraca în care locuia cu familia. Anchetatorii au stabilit ca tanarul a fost victima unui raid xenofob. Un grup de sicilieni a tras mai multe focuri de arma înspre baracile în care locuia Petru, iar un glonte l-a atins. 
- In noiembrie 2010, Bogdan Paduret a fost împuscat chiar în fata casei sale din Tillingbourne Gardens, Marea Britanie, de doi barbati aflati pe o motocicleta. Anchetatorii au spus la acea vreme ca este vorba despre o reglare de conturi. Romanul lucra într-o discoteca din zona si cu cateva zile înainte intervenise într-o bataie. 
- Septembrie 2009, Gigi Musat, 33 de ani, a fost omorat în bataie în timp ce bea o bere în piata la Cabrera din Madrid. Patru spanioli si un portughez l-au dat pe Gigi cu capul de pamant de repetate ori. In tot acest timp rosteau cuvinte jignitoare la adresa romanilor.
- Anul acesta, în februarie, un adolescent roman de 17 ani a fost împuscat de un cetatean german într-o parcare din Munchen. Tanarul fusese atras acolo sub pretextul vanzarii unei masini la un pret de chilipir, însa a fost împuscat în piept de 6 ori. Din primele cercetari se pare ca atacatorul voia sa-i fure tanarului cei 15.000 de euro ceruti pe masina. Suma se afla însa la prietenul victimei care a reusit sa fuga.
- In 2009, si-a pierdut viata handbalistul Marian Cozma, dupa ce a fost atacat într-un club din orasul maghiar Veszprem. Handbalistul a fost înjunghiat mortal.

Cuvinte cheie: Niculai spatariu, crima, falticeni, Scalea, italia


View the original article here

Vedeta ProTV Alina Nicodim s-a casatorit cu chirurgul Mihai Ivan

Nunta, mare nunta la Iasi. Alina Nicodim, crainica postului local Pro Tv Iasi, s-a casatorit sambata cu Mihai Ivan, chirurg plastician la Sectia de Urgente din Copou. Insotiti de un grup restrans de rude, mirii au pasit in fata altarului de la Biserica „Sf. Nicolae Domnesc“. Petrecerea a tinut pana in zori la Castelul din Breazu, langa Iasi, unde s-au distrat aproape 300 de invitati.

Nunta clasica
Clopote de nunta la Pro Tv Iasi. Alina Nicodim, frumoasa blonda care prezinta stirile, s-a maritat cu unul din cei mai chipesi medici ieseni. Alesul ei este Mihai Ivan, medic de chirurgie plastica ce activeaza in cadrul sectiei Urgente care acum apartine Spitalului „Sf. Spiridon“. Rezervati in a dezvalui detalii despre marele eveniment din viata lor, cei doi au pregatit o nunta clasica, simpla, fara opulenta. „Eu am zis ca o sa ma distrez si ca nu voi face altceva decat sa ma simt bine. De aceea nu m-am ocupat nici eu si nici Mihai de nunta. Am lasat totul in grija unei firme care stie organizarea pana la cel mai mic detaliu. Eu nu stiu chiar toate amanuntele“, a spus Alina Nicodim. Cununia religioasa a avut loc sambata trecuta, pe 22 octombrie, la biserica „Sf. Nicolae Domnesc“, iar petrecerea s-a tinut la restaurantul „La Castel“ de la Breazu.

Mireasa s-a lasat asteptata
Pregatit cu grija pana la cel mai mic amanunt, elegant ca manechinele din revista, medicul Mihai Ivan a ajuns la biserica de langa Palatul Culturii cu aproape jumatate de ora inainte de cununia care a fost programata pentru ora 16. In frac de culoare neagra, brau, papion bleumarin si pantofi eleganti, mirele a salutat zambitor toti invitatii care si-au facut aparitia rand pe rand. Cu zece minute dupa ora 16 a ajuns si mireasa in fata usii bisericii. Alina Nicodim a coborat dintr-un Range Rover sport si a fost condusa inaintea viitorului sot de cei doi nasi. Imbracata intr-o rochie alb-ivoire, cu o coafura ce-i pune si mai mult frumusetea in evidenta, mireasa s-a oprit cu doi pasi inaintea mirelui. „Nu am cuvinte sa mai spun nimic“, a reusit sa silabiseasca Mihai Ivan. Cei doi au respectat traditia ca mirele sa nu vada mireasa inainte de a ajunge la biserica. Ceremonia relegioasa a durat aproape o ora, iar alaturi de miri au fost doua perechi de nasi, o pereche fiind formata din colegul mirelui, Vladimir Poroch si sotia acestuia.

Diferenta de 10 ani
Vedeta TV l-a intalnit pe cel care i-a devenit sot in urma cu multi ani, prin intermediul unui cerc de prieteni comun, dupa cum chiar ea a marturisit. Faptul ca Mihai Ivan este mai in varsta cu 10 ani decat Alina Nicodim, pare ca nu a reprezentat un impedipent ca ei sa fie impreuna. „Suntem impreuna de mult. Ne iubim foarte mult, iar aceasta casatorie era pasul firesc“, a afirmat Alina Nicodim. Doctorul Mihai Ivan provine din Focsani, dar de mai multi ani s-a stabilit in Iasi. Tatal mirelui este tot medic, iar mama este cunoscuta ca specialista in degustat de vinuri. Alina Nicodim a intrat in televiziunea locala in 2007, facultatea de jurnalism absolvind-o doi ani mai tarziu. Dupa mai bine de un an in studioul local Antena 1, vedeta s-a mutat la statia locala Pro Tv unde prezinta stirile si acum.


Eu sunt o fire mai conservatoare asa ca a fost o nunta simpla. Pe langa rude si cei apropiati au fost si multi prieteni cu care m-am simtit bine. Rochia nu a fost una foarte scumpa si nici iesita din comun. A fost o rochie care mi-a placut mie foarte mult.

Alina Nicodim

Cuvinte cheie: nunta, alina nicodimn, prezentatoare protv, casatorie


View the original article here

Vibromasaj 3D, acum si in Iasi

Iesencele ce au probleme cu surplusul de kilograme au la in­demina cel mai de fite aparat de vibromasaj al momentului. Apa­ra­tul cu vibratii 3D se gaseste in cadrul Centrului Solar Body Line, situat vizavi de Ateneul din Ta­ta­rasi. Spe­cialistii spun ca miscarile apa­ra­tului disloca pur si simplu gr­a­si­mea din tesutul masat.

Si Madonna il foloseste
Aparatul Power Plate pentru vibromasaj 3D este de acelasi tip cu cel utilizat de celebra artista Madonna. Aparatul pentru slabit poate face minuni in numai 15 minute de utilizare, nivelul de grasimi arse fiind echivalent cu cel eliminat intr-o ora si jumatate de fitness. „Este un aparat dupa un concept nou, cu vribratii circulare care poate asigura o slabire pe anumite portiuni ale corpului. Achi­zi­tia a fost facuta din Anglia, dar dispozitivele sunt fabricate in Germania“, a spus Adrian Bursuc, proprietarul Centrului Solar Body Line.

Disloca tesutul de grasime
Exercitiile obositoare pentru slabit facute la sala pot deveni de domeniul trecutului. Vibratiile circulare ale aparatului asigura o actiune eficienta asupra tesutului adipos. Practic, miscarile sunt efec­tuate de aparatul pus in mis­ca­re electric si poate fi fixat sa ac­tio­neaze exact in zonele cu de­pu­neri. Tehnologia revo­lu­tio­na­ra permite ca pe lânga efectul de sla­bire, Power Plate sa fie eficient si in tonifierea musculaturii, im­bu­na­tatirea mobilitatii si a coordo­narii, activarea cir­culatiei, cres­te­rea metabolismului, combaterea celulitei, pieredera importanta in centimetri.
De asemenea studii pe acest a­pa­rat arata ca o sedinta de Power Plate 3D antreneaza si sistemul ner­vos, iar o utilizare frecventa poate ajuta la restabilirea echilibrului hormonal. In timpul antrenamentului, muschii pompeaza sânge in toate regiunile corpului, crescând debitul sanguin cu pâna la 50%. Astfel se asigura irigatia corespunzatoare tuturor celulelor. Antrenamentul presupune foarte putin efort si nu genereaza transpiratii abundente.

______

Este un antrenament pe baza de accelerare. Tehnologia foloseste doua motoare independente, dar sincro­ni­zate, care produc o vibratie controlata prin parametrii specifici. Aceasta este ulterior transmisa anumitor parti ale corpului in func­tie de pozitia do­rita pe aparat, cum ar fi stând, sezând sau culcat. Faptul ca mus­chii reactioneaza reflex la amplificarea gravitatiei si relaxarii, având ca scop pas­trarea echilibrului, face ca acest tip de antrenament sa fie atât de eficient.
Adrian Bursuc, administratorul Centrului Solar Body Line din Iasi.

_______

Costuri:
- Sedinta 15 minute - 30 de lei
- Abonament 6 sedinte - 100 de lei

_______

Program:
Luni - Sâmbata: 9 - 21
Duminica: 12 - 21

Cuvinte cheie: surpus de kilograme, sala, masaj, vibromasaj 3d, slabit


View the original article here

Lipsa acuta de personal in spitalele din Iasi

Peste 30 de pacienti in stare grava au fost carati de medicii de la urgente pentru ca Unitatatea de Primire a Urgentelor a avut un singur brancardier pe tura. Asta sustine medicul Tudor Ciuhodaru. Mai mult, el acuza conducerea spitalului de malpraxis administrativ.

Medicii au fost nevoiti sa care singuri, sau impreuna cu angajatii de la paza, pacientii care aveau nevoie de investigatii suplimentare in alte clinici sau pe cei care pur si simplu trebuiau sa fie dusi in sala de operatii.

Conducerea spitalului recunoaste ca se confrunta cu o criza mare de personal, dar spune ca nu au cum sa ia masuri atata timp cat Ministerul Sanatatii tine posturile blocate.

Pana la un raspuns insa din partea Ministerul Sanatatii, medicii si asistentii sunt nevoiti sa se descurce asa cum pot.

Cuvinte cheie: ciuhodaru, iasi, sf spiridon


View the original article here

duminică, 30 octombrie 2011

Vasile Astarastoae nu are voie sa paraseasca tara

Vasile Astarastoae a mers vineri, insotit de avocata sa, la Directia Nationala Anticoruptie. Procurorii i-au adus la cunostinta invinuirile care i se aduc: abuz in serviciu, conflict de interese, aderare la un grup infractional si fals la rambursarea pentru universitatea ieseana a unor fonduri. La iesirea din sediul DNA, rectorul universitatii de medicina si farmacie si presedintele Colegiului Medicilor a declarat ca este nevinovat.


Primul care a ajuns vineri la sediul DNA, a fost prorectorul universitatii de Medicina si Farmacie, Dragos Pieptu. Deranjat de prezenta jurnalistilor, a incercat intai sa gaseasca o alta intrare in sediu, dupa care s-a dat batut si a declarat sec ca niciun ziarist nu are dreptul de a mediatiza acest caz.

El a parasit sediul DNA dupa jumatate de ora, iar avocata sa,. aceaiasi care il reprezinta si pe rectorul Vasile Astarastoae, a precizat ca acesta s-a folosit de dreptul la tacere.

La fel de tacut in fata procurorilor anticorptie se pare ca a fost si rectorul Vasile Astarastoae, care a spus ca nu a dat nicio declaratie, desi a stat in sediul DNA mai bine de doua ore.

Rectorul iesean este acuzat de aderare la un grup infractional, abuz in serviciu, conflict de interese si fals pentru rambursarea la universitatea de medicina a unor fonduri. Procurorii anticorptie i-au interzis sa paraseasca tara timp de 30 de zile. Alaturi de Astarastoae, mai sunt cercetate alte 15 persoane si 3 societati comerciale. Dosarul deschis de DNA vizeaza trucarea unei licitatii pentru un proiect de e-learning, in valoare de 6,4 milioane de lei, finantat din bani europeni.

Cuvinte cheie: dna, iasi, vasile astarastoae, umf


View the original article here

48 de PRIMARI MERCENARI trec la UNPR

O viermuiala de nedescris. Harta politica a tarii se schimba de la o zi la alta. Principalele partide din România au intrat in febra alegerilor. In 2012 sunt programate doua rânduri de alegeri: cele locale si cele parlamentare. Principala tinta identificata de strategii marilor partide este atragerea primarilor din comune si din orasele de talie mica. Miza este una uriasa: fiecare steag infipt in teritoriu echivaleaza cu câteva mii de voturi aduse propriului partid. Iar aceste voturi pot sa insemne un fotoliu de parlamentar in plus. Iar daca alegerile locale se suprapun cu cele parlamentare, miza creste exponential.

Cina secreta la „Cavalerul Medieval“
Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei (UNPR) aduna ostile pentru alegerile din 2012. La Iasi, in cel mai mare secret, sub diferite pretexte, au adunat 48 de primari, majoritatea din PNL sau PSD, pentru a-i convinge sa candideze pe listele UNPR. „Cina cea de taina“ a avut loc joia trecuta la un renumit restaurant din Iasi, situat in zona CUG. Din capul mesei au tinut discursuri deputatul Luminita Iordache si Constantin Simirad, presedintele Consiliului Judetean. Reporteri 7est au reusit sa surprinda imagini de la marea intalnire dintre primarii USL si reprezentantii UNPR. Pe lista mercenarilor care s-au prezentat la „cina cea de taina“ se numara primarii din comunele Barnova, Schitu Duca, Alexandru Ioan Cuza, Ciortesti, Erbiceni, Grozesti, Coarnele Caprei, Belcesti, Ciurea, Costuleni, Mogosesti Siret, Draguseni, Tomesti, Prisacani, Cotnari, Movileni, Sipote, Victoria si Dobrovat.

„Captura impresionanta“
Intalnirea s-a vrut departe de ochii lumii. Pusa in fata faptului implinit, sefa UNPR nu a ezitat sa dea cartile pe fata. „Au fost 48 de primari din alianta USL. Va pot spune ca 23 dintre ei au promis deja ca vor candida in 2012 din partea UNPR. Restul a ramas sa se mai gandeasca, dar mai mult ca sigur vor veni si ei“, a declarat Luminita Iordache, presedintele UNPR Iasi. Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Constantin Simirad, vizibil iritat ca echipa 7est a surprins imagini importante de la „cina cea de taina“ a rabufnit vineri in cadrul unei conferinte de presa.
„Nu era nevoie sa ma filmati pe ascuns, ca va spun eu ce primari vor trece la UNPR“, a spus Simirad. La fel ca si Luminita Iordache, seful CJ a confirmat ca peste 40 de primari au participat la intalnirea din CUG anuntand ca acestia vor sari in barca UNPR in cel mai scurt timp.

Primarii, momiti cu proiecte
Cine a organizat intalnirea este greu de stabilit intrucat exista mai multe variante. Cert este ca scopul a fost acelasi: racolarea primarilor din USL. „Am fost chemat de doamna deputat (Luminita Iordache – n.r.). A fost o intalnire generala. S-au purtat discutii elegante din punct de vedere al aderarii la UNPR. Nu sunt decis deocamdata. Am o anumita verticalitate“, a explicat initial liberalul Cristian Rambu, primarul comunei Movileni care a participat la intalnire. Luat la bani marunti, edilul din Movileni a explicat pe larg cum a decurs intalnirea.
„Eu nu contest doctrina UNPR. S-au facut anumite promisiuni cum ca se vor finanta unele proiecte. Eu am un proiect si astept din decembrie rambursarea primei transe ca sa pot sa merg mai departe. Nu s-a discutat particular pe cazul meu. Au fost discutii generale si s-au facut anumite promisiuni“, a mai precizat Rambu.

„Este o golanie“
In timp ce unii primari au fost invitati de deputatul Luminita Iordache, altii au fost chemati la intalnire de Constantin Simirad. „Sunt chemat la judet la o intalnire cu presedintele Consiliului Judetean, Constantin Simirad“, si-a motivat lipsa de la sedinta de consiliu local social democratul Dan Popa, primarul comunei Barnova. Unul dintre liderii USL Iasi, liberalul Relu Fenechiu a transat in termeni foarte duri agapa organizata de UNPR. „Este o golanie ce se intampla. Ar trebui sesizata Directia Nationala Anticoruptie. Nu voi permite toate aceste ilegalitati intr-un stat de drept. Daca nu am dreptate, intind mainile sa mi se puna catuse. Daca ei sunt vinovati sa li se puna catuse. Se fac toate presiunile posibile ca sa atraga cat mai multi primari. Nu este posibil sa li se promita bani pentru a emigra la un alt partid“, a rabufnit Fenechiu.
Liderul liberal a adaugat ca deocamdata primarii care au participat la intalnire nu au trecut la UNPR, cu mici exceptii. „Cat de prost poate sa fie un primar in functie sa candideze pe listele unui partid surogat care va iesi in curand de la guvernare. In proportie de 99% Partidul National Liberal va veni la guvernare incepand cu 2012. Si atunci, va promit, de fapt este si o datorie a mea, ca ma voi ocupa de toti acestia. Este o mizerie ceea ce face UNPR“, a avertizat Fenechiu.

Promisiuni UNPR
Cat despre organizatorul intalnirii din CUG, liderul liberal are si el o varianta. „Nu i-a chemat nici Luminita (n.r. – Luminita Iordache) si nici Constantin Simirad. Ei au fost invitati acolo de primarul de la Schitu Duca, Mihai Mihalache, la ziua lui. Si acolo s-au trezit cu UNPR-ul pe cap si cu diverse promisiuni ca li se vor da bani pentru proiectele in curs“, a incheiat Fenechiu. „Li s-au promis diferite sume de bani cum ca se face iar o noua rectificare de buget. Ei au impresia ca rectificarea de buget se face zilnic in Guvern?“, a replicat un alt liberal care a dorit sa-si pastreze anonimatul.

Legea antimigratie, ineficienta
Aceste transferuri politice nu se pot face insa pe fata, cu acte in regula. Si asta pentru ca, din 2006, exista o lege antimigratie. Concret, primarii care isi schimba culoarea politica in timpul mandatului, pierd fotoliul de edil. Din aceasta cauza, liderii filialelor judetene au apelat la o stratagema: primarii isi anunta public noua orientare politica, dar nu schimba partidul pâna la alegerile din 2012 pentru a nu ramâne fara functie. Anunta doar ca simpatizeaza cu un alt partid, iar in preajma alegerilor  vor face pasul oficial, când vor primi si noul carnet. Iar daca alegerile parlamentare vor avea loc in aceeasi zi cu alegerile locale, rolul primarilor in functie devine extrem de important.

__________

Primarul din Butea, cu traista in bat

Primarii din comunitatile ce numara câteva mii de suflete, au fost mereu usor influentabili si, deseori, au schimbat culoarea politica. Vulnerabilitatea primarilor are o explicatie cât se poate de simpla. In micile comunitati pe care le conduc, primarii au contact direct cu alegatorii, iar realegerea lor depinde de proiectele implementate in comuna. Sunt veriga cea mai de jos a sistemului electoral, cea mai sensibila la schimbarile de optiune ale alegatorilor.
Explicatia o ofera chiar un primar, Costel Nastase din Butea (judetul Iasi). Acesta a iesit public, la inceputul acestui an, si a afirmat ca ia in calcul ipoteza de a demisiona din PDL (riscând sa-si piarda si functia publica) deoarece, a sustinut el, nu a primit sprijin in derularea investitiilor in comuna. „Am proiecte pentru asfaltari si canalizare, dar nu am fost sustinut“, a explicat, recent, Nastase. Acesta a afirmat ca proiectele sale nu au fost sprijinite pentru a obtine finantare europeana.
„Cine o tine pe mama, ii spun tata“, e zicala lui Nastase prin care intareste ca pentru el apartenenta politica nu conteaza. De fapt, trecutul politic al acestuia spune tot: in 2004 a câstigat primul mandat la Butea candidând din partea PNT-CD. In acelasi an, dupa ce a câstigat fotoliul de primar, a trecut la PSD, pentru ca doi ani mai târziu, in 2006, sa faca pasul la PD. Acum, dupa ce a iesit public si si-a manifestat nemultumirea fata de PDL, primarul spune ca este din nou curtat, de alte partide. “N-are importanta care”. Pentru Nastase, calculul politic e simplu: partidul, oricare ar fi el, trebuie sa-l ajute sa faca investitii in comuna, iar el, ca primar, ar urma sa intoarca gestul, aducând voturi partidului la alegerile generale. „Daca primarul face ceva in comuna, se vede si la partid, capata vizibilitate“, e filosofia acestuia.

________

Câteva sute de voturi fac diferenta
In judetul Iasi, exista 98 de localitati. Dintre acestea, cinci sunt orase, iar restul de 93 sunt comune. Dupa alegerile din 2008, distributia pe partide a mandatelor de primar de comuna a fost: 34 la PSD, 33 la PNL, 22 la PDL, doi la PC, unul la PNG si un singur independent.
Pentru alegerile uninominale din 2008, judetul Iasi a fost impartit in 12 colegii pentru Camera Deputatilor si cinci pentru Senat. Astfel, fiecarui colegiu de deputat i-au revenit aproximativ 70.000 de locuitori, in timp ce pentru Senat un colegiu a avut aproximativ 160.000 de locuitori.
Importanta culorii politice a primarilor din colegiu, care pot influenta votul cetatenilor, rezida si daca privim rezultatele la alegerile parlamentare din judetul Iasi din toamna anului 2008. Astfel, in colegiul 1 pentru Camera Deputatilor, primii doi clasati au fost Luminita Iordache – PSD (acum UNPR) cu 5.412 voturi si liberalul Traian Dobre cu 4.857 voturi. Adica, o diferenta de doar 555 de voturi. In colegiul 3, tot la deputati, Petru Movila (PDL) a obtinut 7.943 voturi fata de 6.167 cât a luat Cristian Nechifor (PSD), deci o diferenta de 1.776 voturi. Si mai strânsa a fost lupta in colegiul 4, unde Vasile Mocanu (PSD – 7.025 voturi) l-a devansat pe liberalul Valerian Salavastru (6.612) cu doar 413 voturi.
Acestea sunt doar câteva exemple, insa mai sunt si altele in Iasi, si câteva zeci la nivelul intregii tari. Astfel, când departajarea se face la câteva sute de voturi, rolul fiecarui primar care se implica in campania pentru alegerile parlamentare devine esential.

__________

Trecerile astea ale primarilor de la un partid la altul au fost dintotdeauna si vor fi mereu. Intr-adevar, acum, alegerea parlamentarilor depinde de noi. Daca ei ne ajuta sa facem proiecte in comune si noi ii ajutam in alegeri.
Neculai Botezatu, primarul comunei Raducaneni

____________

Ar trebui sesizata Directia Nationala Anticoruptie. Nu voi permite toate aceste ilegalitati intr-un stat de drept.
Relu Fenechiu, liderul PNL Iasi

Cuvinte cheie: PSD, PNL, simirad, luminita iordache, primari, unpr, USL, Fenechiu


View the original article here

EXCLUSIVITATE: Primele stenograme in dosarul “Coruptie la UMF”

EXCLUSIVITATE: Primele stenograme in dosarul “Coruptie la UMF” 7estbeta Luni
24 Octombrie 2011

Despre noi
Contact

Despre noi

Contact

Instal Construct General Adaugare bookmarkAbonare la fluxul RSS Agenda |Esential |Exclusiv |Metropola |Strada |Banii |International |Ultima ora |Educatie |Politica |Justitie |Inedit |Interviu |Analiza |Video 7 EST arrow Stiri arrow Exclusiv  mondenarrow ViataReportajTehnologieMondenExpresso Vedeta ProTV Alina Nicodim s-a casatorit cu chirurgul Mihai Ivan Vedeta ProTV Alina Nicodim s-a casatorit cu chirurgul Mihai IvanNunta, mare nunta la Iasi. Alina Nicodim, crainica postului local…  Amy Winehouse era logodita in secret cu Reg Traviss FOTO INCENDIAR! "Am servit micul dejun in apartamentul lui Messi!" Cei doi s-au intalnit la o petrecere cu mult sex si alcool Hugh Hefner, taticul Playboy, parasit inainte de nuntaLa IasiLux TaxiImpact FMAlba ca ZapadaIulius Mall FacebookNissaInorasApollonia stangaCarettaSalina Bodyline monden Dan Diaconescu a electrizat pelerinii Dan Diaconescu a electrizat pelerinii„Traiasca presedintele României Dan Diaconescu!“ Aceasta a fost reactia celor…  Asasinul Ilincai Ganju si-a premeditat crima. Risca intre 15 si 25 de ani de puscarie Un spectacol planetar Honorius Prigoana trage de femei in cluburi sa le sarute [VIDEO] monden Vibromasaj 3D, acum si in Iasi Vibromasaj 3D, acum si in IasiIesencele ce au probleme cu surplusul de kilograme au la…  Pe 6 iunie, Steve Jobs va prezenta noutatile Apple: Mac OS X Lion, iOS 5 si iCloud Microsoft ar putea plati 8 miliarde de dolari pentru Skype Steve Jobs a spus "DA". In 2012 vom avea prima biografie autorizata a sefului de la Apple monden EXECUTIE în stil MAFIOT: filmul asasinarii lui Nicu EXECUTIE în stil MAFIOT: filmul asasinarii lui NicuLocul în care nu se întampla niciodata nimic. Asa era…  Steve Jobs, in concediu din motive medicale Toyota dezvolta un nou motor electric Revelion de crizamonden expreso titles. Vedeta ProTV Alina Nicodim s-a casatorit cu chirurgul Mihai Ivan
expreso titles. 48 de PRIMARI MERCENARI trec la UNPR
expreso titles. EXECUTIE în stil MAFIOT: filmul asasinarii lui Nicu
expreso titles. Vibromasaj 3D, acum si in Iasi
 Tag Cloud Iasi Poli Iasi accident bani barbat bataie copii copil crima deces elevi femeie fotbal gripa porcina iesean incendiu meci monica columbeanu politie romania scandal sex spital studenti arrow AgendaEsentialExclusivMetropolaStradaBaniiInternationalUltima oraEducatiePoliticaJustitieIneditInterviuAnaliza EXCLUSIVITATE: Primele stenograme in dosarul “Coruptie la UMF” Autor: Daniela Farcas 21 Oct 2011 Comentarii: 0 Vizualizari: 271 voteaza! 12345

Judecatorii ieseni au redactat motivarea privind arestarea de 29 de zile a inculpatilor din dosarul de frauda cu fonduri europene de la Universitatea de Medicina si Farmacie “Gr. T. Popa” Iasi. In motivarea instantei apar primele interceptari telefonice. Potrivit procurorilor, cei trei invinuiti “tratau” despre sumele si bunurile pe care aveau sa le imparta din afacere. 

Curtea de Apel Iasi a redactat motivarea de arestare preventiva a directorilor din cadrul UMF, Daniela Drugus si Adrian Ciureanu precum si a omului de afaceri bucucurestean Pughin Corvin. Judecatorul respinge solicitarea inculpatilor de eliberare din arestul preventiv. Instanta invoca mai multe probe prin care si unele interceptari telefonice, care arata “targurile” dintre inculpati pe seama proiectelor europene de la UMF. Iata o selectie ce apare in motivare:

“Ciureanu Adrian- Vroiam sa-ti dau, sa-ti transmit o veste buna. Contestatia boilor alora de la PROSIT (?) a avut soarta aticipata.

B- Adica soarta porcului de Craciun…”.

Discutie Pughin Corvin cu Daniela Drugus

“Pughin Corvin- Aveam doua subiecte ca sa spun ala, primul era legat de partea cu sponsorizarea pe care am inteles-o si eu… Rugamintea ar fi ca sa ajungem la ceea ce doreati dvs. Daca putem sa facem un circuit altfel, anume nu neaparat cu sponsorizare cu cu decontare facuta cu noi ca ne-am depasit demult cota de sponsorizare.

Daniela Drugus-Deci, eu pot dar nu… in primul rand sa o luam cu inceputul, pe ce suma te-ai hotarat?

Daniela Drugus- Bun, stii care e ghinionul tau: e ca tin minte ceea ce am de primit….

Daniela Drugus- Imi este greu sa acopar toata suma prin prestari servicii…”.

Discutie Adrian Ciureanu si Daniela Drugus

“Ciureanu Adrian- Ati stabilit ca nu punem pe factura convorbirea asta telefonica, nu? Si nu o  scade din sponsorizare?

Daniela Drugus- Bineinteles, pentru ca ma astept sa fie un partener absolute corect, sa aprecieze la valoarea justa colaborarea cu universitatea noastra si sa dea sponsorizare exact cat merita pentru el aceasat institutie.

Ciureanu Adrian- Am sa-i spun. Deci este vorba de sponsorizare cat merita institutie?

Daniela Drugus- In ochii lui, cat si ca partener. Bineinteles, cer un  bonus pentru frumusetea textului.

Ciureanu Adrian- Care text acesta cu….pe care l-ati recitat mai inainte?

Daniela Drugus- Sponsorizarea, sa faca diferenta dintre a cere taranul vreau si eu si calitatea textului prin care am solicitat acest lucru…”

Instanta mai aminteste ca si din corespondenta electornica purtata intre Adrian Ciureanu si Pughin Corvin, rezulta ca Danielei Drugus, cu o pozitie importanta in UMF ”ia intrat in cap chestia cu laptop-ul Lenovo si trebuie cumva rezolvata”.

Invinuitii risca 4 ani de inchisoare

In motivarea privind retinerea pentru 29 de zile a celor doi director de la UMF si administratorul firmei Maguay se mai arata: “…inculpatii au savarsit mai multe infractiuni pentru care legea prevede pedeapsa inchisorii mai mare de 4 ani si exista probe ca lasarea in libertate prezinta un pericol concret pentru ordine publica fiind necesara interventia prompta si ferma a organelor judiciare manifestata prin luarea celei mai severe dintre masurile procesuale preventive-arestarea preventiva-..”se arata in motivarea judecatoreasca.

6 milioane de lei prejudiciu

In motivare mai este specificat: “Gravitatea faptelor ce le-au fost retinute in sarcina: asocierea pentru trucare licitatiei de atribuire a unui important contract de achizitie publica finantat cu fonduri Europene, deturnarea in forma mitei pretinse/primite a unui procent consistent din aceste fonduri, coruperea celor doi responsabili din cadrul Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale … inculpatii au afectat presigiul si credibilitatea unei institutii fundamentale pentru mediul universitar iesean, in contextual in care atribuirea contractului de achizitite publica a fost conditionata nu numai de pretindere/primirea unor bunuri/sume de bani in folosul propriu, ci si in folosul institutiei in cauza (deghizat sub forma de “sponsorizari”), se arata in motivarea Curtii de Apel Iasi.

Ce spune DLAF

In motivare apare si un pasaj din raportul Departamentului de Lupta Anti-Frauda: “Reprezentantii UMF, Daniela Drugus, Ciureanu Adrian, membri in Comisia de Evaluare, au exercitat defectuos atributiile de serviciu, cu privire la organizarea si desfasurarea procedurii de achizitie publica-licitatie deschisa - in vederea achizitieie platformei de e-learning si a serviciilor de formare profesionala care au avut ca rezultat atribuirea contractului SC Maguay SRL. Cu incalcarea dispozitiilor legale in domeniul achizitiilor publice”, precizeaza anchetatorii din cadrul DLAF. 

Cuvinte cheie: umf, caruptie, arest

sus Adauga Comentariu Nume si prenume *
Adresa de e-mail *
Mesajul tau *
Cod de securitate *


 

Stiri similare Cursuri cu Dr. House si Michael Jackson la UMFBursa de 650 lei pentru cei mai buni patru studenti de la UMF Putine locuri fara taxa la UMFFacultatea de Medicina Dentara a atras fonduri europene in valoare de peste 10 milioane de euroA fost prins barbatul care a pus o bomba artizanala sub masina profesorului Dumitru PaduraruTraining pentru asistentii medicali din IasiSalarii marite pentru angajatii de la UMFTestare HIV la UMF IasiAmbulanta rasturnata de un taximetrist care nu i-a acordat prioritateColosala avere a familiei FornaScandal de coruptie la UMF. Vasile Astaratoae s-a internat in spital in ziua in care trebuia sa fie audiat video stiri SUPER VIDEO: evolutia jocurilor de fotbal pe calculator SUPER VIDEO: evolutia jocurilor de fotbal pe calculator SUPER VIDEO: evolutia jocurilor de fotbal pe calculator Vezi video Cum aratau tramvaiele in Iasi in 1994 Cum aratau tramvaiele in Iasi in 1994 Cum aratau tramvaiele in Iasi in 1994 Vezi video Tractor pe post de baterist Tractor pe post de baterist Tractor pe post de baterist Vezi video Pusti care face drifturi Pusti care face drifturi Pusti care face drifturi Vezi video Teama de sani? Teama de sani? Teama de sani? Vezi video Sincronizare perfecta Sincronizare perfecta Sincronizare perfecta Vezi video

Va montati cauciucuri de iarna la masina?

Din aceasta iarna, soferii sunt obligati sa-si puna anvelope potrivite sezonului rece Da
Nu
Ma mai gandesc
 

arrow Alta categorieLiga ISport International Becali pleaca din Ghencea, Steaua se muta la Mogosoaia! Birourile vor fi in casa lui Teia Sponte Becali pleaca din Ghencea, Steaua se muta la Mogosoaia! Birourile vor fi in casa lui Teia Sponte
Becali a renuntat la varianta Clinceni: patronul Stelei a primit…Romania a fost invinsa de Paraguay, scor 2-0, intr-un meci amical Romania a fost invinsa de Paraguay, scor 2-0, intr-un meci amical
Echipa nationala a Romaniei a fost invinsa, duminica, pe stadionul…OFICIAL: Marica scos la vanzare de Stuttgart! Nemtii il dau pentru doar doua milioane OFICIAL: Marica scos la vanzare de Stuttgart! Nemtii il dau pentru doar doua milioane
Aflat in turneul nationalei din America de Sud, Ciprian Marica…Hagi a refuzat: Hagi a refuzat: "Suta la suta nu vin acum la nationala!" Care sunt variantele de rezerva
Dupa plecarea lui Razvan Lucescu de la echipa nationala, primul…Ronny Levy s-a inteles cu Steaua! Vezi cine este noul antrenor din Ghencea Ronny Levy s-a inteles cu Steaua! Vezi cine este noul antrenor din Ghencea
Telenovela numirii unui nou tehnician la Steaua s-a incheiat, dupa… "Ma suprinde refuzul lui Hagi! Probabil nu a vrut sa se compromita"
Plecarea lui Razvan Lucescu de la nationala Romaniei l-a determinat… Anunturi gratuite Iasi ?   Canta 3 camere decomandate 60 mp 45000 euro ?   imprimanta canon bjc250 sau schimb cu cd/ dvd- rw ?   Garsoniera Podu Ros, bulevard ?   Lancia Lybra 2. 4 JTD ?   Renault Twingo Decapotabil ( variante auto ) ?   Ap 2 camere Podu de Piatra ?   rochie de mireasa fashion princess ?   Apartament 2 camere decomandat Nicolina- Posta terra stiri dr euro euro Grade CelsiusTemperatura acumTemperatura acumIasi arad bacau botosani braila brasov bucuresti buzau calafat calarasi campina caransebes ceahlau toaca cluj-napoca constanta constanta craiova focsani galati gheorgheni giurgiu iasi oradea petrosani pitesti ploiesti prundu rimnicu vilcea satu mare sibiu slatina slobozia sulina talmaciu timisoara tirgoviste vf. omu Stare vremeLuni Martiastazimainetemperaturi astaziGrade Celsiustemperaturi maineGrade Celsius StiriAgenda, Esential, Exclusiv, Metropola, Strada, Banii, Ultima ora, Educatie, Politica, Inedit, International, Interviu, Justitie, Analiza, MondenReportaj, Viata, Tehnologie, Expresso, Monden, SportLiga I, Sport International, Alta categorie, home none Harta Site Uzabilitate Confidentialitate 7est Ajutor Cariere Reclamatii Publicitate Despre 7est Contactati-ne none Trustul Media 7est Romania © 2008
Toate drepturile rezervate, toate materialele prezentate pe acest site sunt protejate conform legilor in vigoare runner=new PeriodicalExecuter(function(pe) { layout.run();}, 5); replaceRadios();

View the original article here