joi, 1 decembrie 2011

Atentie la antibiotice- abuzul de pastile poate provoca hepatita medicamentoasa

Abuzul de antibiotice ramane o problema nerezolvata de medici. Romanii le inghit fara discernamant desi sunt foarte puternice. Putini dintre cei care fac asta realizeaza ca se baga singuri in spital. Microbii devin mai rezistenti la substantele folosite in tratarea infectiilor, perioada de refacere se prelungeste, iar organismul ajunge in cele din urma imun la astfel de pilule.De Ziua Europeana de Informare despre Antibiotice, s-a lansat o noua campanie de constientizare a cetatenilor.


Abuzul de antibiotice se vede cel mai bine in aceasta perioada, cand temperaturile scad de la o zi la alta si se inregistreaza un val de raceli. Oamenii s-au invatat sa ia antibiotice de fiecare data cand se simt putin rau, fara sa fi mers la medic. Numai ca racelile si gripele sunt cauzate de virusuri, iar administrarea unui antibiotic nu are niciun fel de efect. Decat acela ca ne face mai rezistenti la medicamentul respectiv, iar atunci cand vom avea cu adevarat nevoie de el, corpul nu va mai reactiona  pentru ca s-a obisnuit deja cu el.

Antibioticele nu se iau oricand si oricum, pentru ca microbii devin mai rezistenti, perioada de refacere se prelungeste, iar organismul ajunge in cele din urma imun la astfel de pilule. Natura, in schimb, propune ea insasi antibiotice, care protejeaza si intaresc organismul.

Centrele Europene pentru Controlul si Prevenirea Bolilor considera rezistenta la medicamente drept cea mai mare amenintare pentru Europa in domeniul bolilor infectioase. Din acest motiv, in fiecare an, pe 18 noiembrie, se organizeaza Ziua Europeana de Informare despre Antibiotice.

La fel ca si in ultimii 5 ani, Uniunea Europeana cere autoritatilor nationale sa-si accentueze eforturile pentru reducerea consumului de antibiotice la pacienti.

Cuvinte cheie: antibiotice, dsp iasi, medicamente


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu