sâmbătă, 3 decembrie 2011

Studentii nu s-au inghesuit sa doneze sange

Criza sangelui se accenteaza parca de la o zi la alta in spitalele din Iasi, iar ceea ce parea o raza de speranta s-a naruit in numai cateva ore. Studentii au organizat o campanie de donare de sange, in cadrul celui mai mare festival studentesc din tara, dar nu au reusit sa aduca prea multi donatori. Centrul de Transfuzii spera insa sa incheie anul intr-o nota pozitiva, mai ales ca in urmatoarea perioada se vor organiza alte 4 campanii de donare de sange.

Cativa angajati ai Centrului Regional de Transfuzii au mers vineri la dispensarul din campul Tudor Vladimirescu, la cererea studentilor care se ocupa de activitatile din cadrul festivalului UNIFEST, dar nu au avut prea mult de munca.  Tinerii nu au reusit insa sa-si mobilizeze in timp util colegii de facultate, astfel ca sala a fost mai mult goala.

Organizatorii au inteles importanta donarii de sange si spun ca indiferent de cum a mers actiunea de vineri, vor continua sa faca lobby pe langa colegii lor, astfel incat sa ii convinga sa mearga sa doneze sange macar o data pe an.


Astfel de actiuni s-ar organiza mai des daca centrul de transfuzii ar avea mai multi angajati. Donatorul de sange ii sunt recunoscute o serie de drepturi si avantaje menite a incuraja si stimula acest act caritabil. In ziua donarii primesc liber de la serviciu,  gratuitate pe intreaga zi in mijloace de transport in comun public, dar si bonuri de masa in valoare de 63 de lei.

Cuvinte cheie: iasi, centrul de transfuzii, festudis, sange


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu