vineri, 2 decembrie 2011

Lautarul Cordunenilor s-a reprofilat: canta sub podurile din Londra pentru 100 de lire pe zi

Lautarul Cordunenilor s-a reprofilat: canta sub podurile din Londra pentru 100 de lire pe zi 7estbeta Vineri
25 Noiembrie 2011

Despre noi
Contact

Despre noi

Contact

Instal Construct General Adaugare bookmarkAbonare la fluxul RSS Agenda |Esential |Exclusiv |Metropola |Strada |Banii |International |Ultima ora |Educatie |Politica |Justitie |Inedit |Interviu |Analiza |Video 7 EST arrow Stiri arrow Reportaj  mondenarrow ViataReportajTehnologieMondenExpresso Virginitate de vanzare pe internet: himen artificial la 25 euro bucata Virginitate de vanzare pe internet: himen artificial la 25 euro bucataCu 600 de euro, fetele dornice pot redeveni virgine, in…  VIDEO INCENDIAR (+18): Acesta e motivul divortului lui Kim Kardashian? SANTIERUL PALAS, DECOR INEDIT PENTRU O COLECTIE NICHI - CRISTINA NICHITA Amy Winehouse era logodita in secret cu Reg TravissLa IasiLux TaxiImpact FMAlba ca ZapadaIulius Mall FacebookNissaInorasApollonia stangaCarettaSalina Bodyline monden Lautarul Cordunenilor s-a reprofilat: canta sub podurile din Londra pentru 100 de lire pe zi Lautarul Cordunenilor s-a reprofilat: canta sub podurile din Londra pentru 100 de lire pe ziLautarul Cordunenilor s-a mutat, cu tot cu acordeon, langa London…  Asasinul Ilincai Ganju si-a premeditat crima. Risca intre 15 si 25 de ani de puscarie Un spectacol planetar Honorius Prigoana trage de femei in cluburi sa le sarute [VIDEO] monden DELPHI a inaugurat, oficial, fabrica de la Miroslava DELPHI a inaugurat, oficial, fabrica de la MiroslavaDuminica dimineata premierul Emil Boc a participat la ceremonia de…  O varsta fara ghinion: 13 ani pentru Google Pe 6 iunie, Steve Jobs va prezenta noutatile Apple: Mac OS X Lion, iOS 5 si iCloud Microsoft ar putea plati 8 miliarde de dolari pentru Skype monden Gastile de romani ii jumulesc pe britanici, la "alba-neagra" chiar la ei acasa, pe podul peste Tamisa Gastile de romani ii jumulesc pe britanici, la Gastile de romani au ridicat escrocheria la rang de arta…  Botezatu are iubita din Italia Steve Jobs, in concediu din motive medicale Toyota dezvolta un nou motor electricmonden expreso titles. Primarul a primit o scrisoare in care este amenintat cu moartea
expreso titles. ASA CEVA NU ATI MAI CITIT: Scrisoarea fetei violata de tata, o marturie tulburatoare
expreso titles. In Iasi se va construi o noua biserica. Intra in text ca sa afli locatia lacasului sfant
expreso titles. Vasile Astarastoae a dat, din nou, ochii cu procurorii anticoruptie
expreso titles. Specialistii din Romania si Republica Moldova vor incerca, cu bani europeni, sa combata fenomenul abandonului scolar
expreso titles. Un iesean a ajuns la spital dupa ce a fost batut de amantul sotiei sale
 Tag Cloud Iasi Poli Iasi accident bani barbat bataie copii copil crima deces elevi femeie fotbal gripa porcina iesean incendiu meci monica columbeanu politie romania scandal sex spital studenti arrow AgendaEsentialExclusivMetropolaStradaBaniiInternationalUltima oraEducatiePoliticaJustitieIneditInterviuAnaliza Lautarul Cordunenilor s-a reprofilat: canta sub podurile din Londra pentru 100 de lire pe zi Autor: Daniela Farcas 21 Nov 2011 Comentarii: 0 Vizualizari: 317 voteaza! 12345 Lautarul Cordunenilor s-a mutat, cu tot cu acordeon, langa London Bridge, celebrul pod din metropola britanica. De cand s-au inrautatit afacerile clanului iesean, acordeonistul Pustiu’ a fost nevoit sa se reprofileze. A luat calea pribegiei si a ajuns tocmai in Londra, capitala Marii Britanii.

Foaie verde peste Prut
Pe Pustiu’ l-am gasit sub un pod din capitala, cantand cu foc la acordeon, acompaniat de un amic mai tanar, c-o scripca-n mana. Niciunul dintre ei nu stie boaba de engleza, dar castiga din cantat bani frumosi. Versuri precum “Foaie verde peste Prut” sau “Barca pe valuri, pluteste usor” rasuna toata ziua pe malurile Tamisei, in centrul Londrei. Versurile romanesti, acompaniate de acordeon si de vioara, opresc trecatorii, fie turisti, fie chiar londonezi in fuga spre serviciu. |si trag sufletul cateva momente apoi platesc cu ceva maruntis pentru spectacolul ambulant.

Deghizati in "iatlieni"

Dupa cateva melodii cantate fara pauza, au oprit instrumentele ca sa mai adune din maruntisul primit. Daca-i intrebi, frontal, ce hram poarta incearca sa te ameteasca stalcind printre dinti cateva cuvinte in italiana. “Suntem italieni. Venim din Italia”, spune unul dintre ei, intr-o italiana aproape inventata. Admit cumva ca sunt de etnie rroma. Acordeonistul arata cu mana spre colegul de “trupa” spunand ca el e “zingaro”, asta insemnand “tigan” in italiana. Dupa alte cateva minute de conversatie romano-italiana, dar fara ca ei sa recunoasca ca provin din Romania, incercam si o varianta de dialog in engleza. “Hai mai bine vorbeste in romaneste. Noi nu stim englezeste si nu intelegem”, s-a ”predat” intr-un final acordeonistului, care s-a vazut nevoit sa-si dezvaluie nationalitatea. 

100 de lire pe zi

Cantaretii romani vad activitatea lor ca pe oricare alt job in strainatate. Cu noaptea in cap isi iau instrumentele si se asaza in zone pietonale intens circulate. Se instaleaza rapid si dau drumul la cantari. “Eu spun ca nu e nimic rau. Cantam, iar oamenii daca vor ne dau bani, daca nu, trec mai departe”, spune acordeonistul care s-a prezentat drept Pustiu’, asa ca pentru prieteni. Melodie dupa melodie, monedele se aduna in cutia de la vioara asezata la picioarele lor. “Castigam cam cate 100 de lire pe zi de fiecare. |n cele mai proaste zile am facut cate 80, dar tot e bine”, marturiseste Pustiu’. Un venit foarte valoros tinand cont ca o femeie care lucreaza ca menajera in Anglia castiga 70 de lire pe zi sau un muncitor necalificat pe un santier e remunerat cu 80 de lire zilnic pentru zece ore de munca.

Din echipa lui Nuca

Experienta lui Pustiu’ in metropolola din Regat a inceput in urma cu doar sase luni, unde a venit sa faca bani. |n tara nu mai era rost. |n Romania traia intr-un sat din zona Pascani si castiga bani cantand la nunti si botezuri. “Nu prea mai este o afacere sa canti la nunti. Treburile s-au stricat. Eu am cantat mult cu lautarul Nuca si formatia lui. Am cantat de multe ori la nuntile sau la petrecerile Cordunenilor. Acum nu se mai fac bani in tara ca nici nuntile nu mai sunt cum au fost o data”, afirma, cu regret, lautarul.

Au dormit prin parc

Pustiu’ nu vrea, sub niciun chip, sa-si dezvaluie adevaratul sau nume. Oricum, oamenii de-acasa il stiu dupa porecla. La cei 36 de ani ai sai, Pustiu’ sustine ca aventura in Marea Britanie a inceput anevoios pentru el si pentru scripcar. “La inceput am dormit prin parc. Nu am cunoscut nimic pe aici. Apoi am prins curaj si am inceput sa ne orientam in ce locuri putem canta. Aici e voie sa canti, atata timp cat iti vezi de treaba si nu agresezi trecatorii”, explica Pustiu. Tot el povesteste ca dupa o luna si-a adus si sotia cu baietelul de patru ani. “Am reusit sa gasim o casa in care sa locuim. Stam toti acolo, avem baie, dormitoare. Nu putem sa ne plangem”, explica Pustiu. Oricum, dupa cum povesteste, pare luxul de pe lume in comparatie cu ce-avea acasa.

“Macar nu furam”

Despre acte sau formalitati legale de munca nici nu poate fi vorba in cazul lor. Planul celor doi e extrem de simplu. Au ochit zonele cu “vad”, intens circulate, si merg in turneu pe la toate. Unde iese banul, zabovesc mai multe ore. Au totusi o mare multumire: macar ei nu fura sau nu cersesc. Ci doar canta. Adica e o chestie aproape onorabila din punctul lor de vedere. “O perioada din zi stam aici ca pe aici sunt multi turisti acum, apoi cand se intorc oamenii de la munca ne mutam pe alt pasaj”, explica Pustiu strategia de a vana cat mai multi trecatori sensibil la muzica, dar si cu dare de mana.

Scripcaru, reticent din capul locului, ii reteaza cheful lui Pustiu’ de a mai sta la palavre. “Hai Pustiu’ mai cantam ceva azi? Cu vorbaria mai putin, cu cantatul mai mult”. {i a pus mana pe arcus si pe vioara si a dat tonul pentru o alta populara de prin partile Moldovei.

.......................

“Trebuie sa cantam mereu, ca sa atragem turistii dupa muzica. Altfel, nu facem bani. Nimeni nu ne intreaba nimic, iar noi chiar asta dorim. Sa fim lasati sa cantam si sa strangem bani. Oricum n-am sti ce sa le zicem, ca nu cunoastem engleza”, Pustiu, lautar de pripas

 

.......................

Trupa lui Nuca

Cristi Nuca, in trupa caruia a cantat Pustiu’, e unul din cei mai cunoscutie lautari ieseni care e nelipsit de la petrecerile Cordunenilor sau de la cele ale clanului lui Cosmos Tanase. Nuca are si propriul site unde isi promoveaza muzica lautareasca. “Al patrulea fiu dintr-o familie cu 5 copii, Cristi Nuca si-a inceput cariera pe cand era doar un copil. Canta de cand avea 9 ani cu orga si acordeonul si mergea cu parintii lui la nunti si petreceri. Mai tarziu si-a descoperit calitatile vocale, fiind inspirat de mama sa”, se arata pe site-ul de “prezentare” al lautarului.

 

 

Galerie Media Back More Pustiu' (2).jpg Pustiu' (2).jpg Pustiu' (2).jpg Pustiu' (2).jpg Pustiu' (1).jpg Pustiu' (1).jpg Pustiu' (1).jpg Pustiu' (1).jpg Pustiu' (3).jpg Pustiu' (3).jpg Pustiu' (3).jpg Pustiu' (3).jpg Cuvinte cheie: Londra, Corduneanu, lautar

sus Adauga Comentariu Nume si prenume *
Adresa de e-mail *
Mesajul tau *
Cod de securitate *


 

Stiri similare Barul unde te imbeti doar daca respiriS-a inventat "Sistemul Inteligent de Limitare a Vitezei"Monica Columbeanu l-a inselat pe Irinel cu doi barbati? [VIDEO]Lovitura lui Marcel: REGELE MEZEL trimite saptamanal in Anglia 20 de tone de preparate din carne::UPDATE:: Macel in clubul Hypnotic: Un agent de paza a fost impuscat si alte opt persoane au ajuns la spitalCORDUNENII, ASA CUM NU I-ATI VAZUT NICIODATASi interlopii plang cateodata, nu-i asa?Un apropiat al clanului Corduneanu a fost injunghiat in fata unui casinoSotia directorului de la Citadin, implicata in dosarul Cordunenilor VEZI VIDEO17 membri ai clanului Corduneanu, retinuti pentru 29 de zile [VIDEO]Inca un membru al clanului Corduneanu a fost retinut de procurorii D.I.I.C.O.T [GALERIE FOTO] video stiri Samsung Galaxy S II face caterinca de iPhone 4S Samsung Galaxy S II face caterinca de iPhone 4S Samsung Galaxy S II face caterinca de iPhone 4S Vezi video Noul videoclip Vunk&Antonia Noul videoclip Vunk&Antonia Noul videoclip Vunk&Antonia Vezi video Cat de sexy este Irina Shayk! Cat de sexy este Irina Shayk! Cat de sexy este Irina Shayk! Vezi video Mega Video: Vocea Olandei Mega Video: Vocea Olandei Mega Video: Vocea Olandei Vezi video Gol uluitor marcat de Falcao la futsal Gol uluitor marcat de Falcao la futsal Gol uluitor marcat de Falcao la futsal Vezi video SUPER VIDEO: evolutia jocurilor de fotbal pe calculator SUPER VIDEO: evolutia jocurilor de fotbal pe calculator SUPER VIDEO: evolutia jocurilor de fotbal pe calculator Vezi video

Deputatii au dat liber la eutanasierea maidanezilor. Esti de acord?

Maidanezii pot fi eutanasiati la decizia administratiei locale, dupa consultarea cetatenilor. Da
Nu
Ma mai gandesc
 

arrow Alta categorieLiga ISport International UPA l-a premiat pe luptatorul iesean, Catalin Morosanu UPA l-a premiat pe luptatorul iesean, Catalin Morosanu
Catalin Morosanu, studentul Universitatii ”Petre Andrei” din Iasi, care sambata…Povestea cutremuratoare a lui Paul Gascoine Povestea cutremuratoare a lui Paul Gascoine
Paul Gascoine a vorbit deschis despre ultima perioada din viata…Fotbalistii englezi, trimisi la Auschwitz Fotbalistii englezi, trimisi la Auschwitz
Selectionerul italian al reprezentativei Albionului va merge la vara in…Capat de linie! Legia - Rapid 3-1! Giulestenii, OUT din Europa League Capat de linie! Legia - Rapid 3-1! Giulestenii, OUT din Europa League
Aventura europeana a Rapidului s-a oprit la Varsovia, unde elevii…Vaslui - Sporting 1-0 si oamenii lui Hizo viseaza la calificare! Vaslui - Sporting 1-0 si oamenii lui Hizo viseaza la calificare!
Denis Zmeu a reusit aseara un gol de care isi…HAI LA MECIUL VASLUI - SPORTING! HAI LA MECIUL VASLUI - SPORTING!
Te trimitem la meciul Vaslui – Sporting!Poti castiga un… Anunturi gratuite Iasi ?   nicolina- rond vechi, apartament 3 camere, 82mp ?   Ultramodern 2 c d tg. cucu - podul de fier ?   Casa dancu ?   Opel Corsa B 1997 ?   aparat foto fujifilm JV110 ?   Dvd player portabil avs, tv incorporat ?   1 camera libera din 3 nicolina 100 euro ?   Vila Horpaz terra stiri dr euro euro Grade CelsiusTemperatura acumTemperatura acumIasi arad bacau botosani braila brasov bucuresti buzau calafat calarasi campina caransebes ceahlau toaca cluj-napoca constanta constanta craiova focsani galati gheorgheni giurgiu iasi oradea petrosani pitesti ploiesti prundu rimnicu vilcea satu mare sibiu slatina slobozia sulina talmaciu timisoara tirgoviste vf. omu Stare vremeVineri Sambataastazimainetemperaturi astaziGrade Celsiustemperaturi maineGrade Celsius StiriAgenda, Esential, Exclusiv, Metropola, Strada, Banii, Ultima ora, Educatie, Politica, Inedit, International, Interviu, Justitie, Analiza, MondenReportaj, Viata, Tehnologie, Expresso, Monden, SportLiga I, Sport International, Alta categorie, home none Harta Site Uzabilitate Confidentialitate 7est Ajutor Cariere Reclamatii Publicitate Despre 7est Contactati-ne none Trustul Media 7est Romania © 2008
Toate drepturile rezervate, toate materialele prezentate pe acest site sunt protejate conform legilor in vigoare runner=new PeriodicalExecuter(function(pe) { layout.run();}, 5); replaceRadios();

View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu