luni, 28 februarie 2011

Protest la Socola

Autor: Ana Oleinic 25 Feb 2011 Comentarii: 0 Vizualizari: 161 voteaza! 12345

Protest spontan, vineri dimineata, la spitalul de psihiatrie. 200 de angajati ai unitatii sanitare au protestat fata de scaderile salariale care s-au anuntat in ultimile zile. Cadrele medicale nu vor mai primi tichete de masa si li se va taia si 25% din sporuri. Decizia a venit dupa ce ministerul sanatatii a anuntat ca plata
salariilor nu trebuie sa depaseasca 70% din totalul bugetului decontat de casa judeteana de asigurari de
sanatate.

Aproximativ 200 de persoane s-au strans in amfiteatrul unitatii sanitare si i-au cerut socoteala directorului economic. Oamenii sunt revoltati si spun ca nu vor mai pune piciorul in spital daca li se va diminua salariul.
 

Conducerea spitalului a incercat sa le explice ca este o decizie luata de minister si ca trebuie sa se supuna legilor in vigoare.

Potrivit noilor reglementari, cheltuielile cu salariile nu trebuie sa depaseasca 70% din totalul bugetului. Ca sa intre in legalitate, conducerea spitalului a decis sa nu mai acorde tichetele de masa si sa reduca cu 20% sporul de periclitate.

Spitalul de psihiatrie socola are 1080 de angajati. Acestia ameninta cu proteste ample si spun ca nu le pasa daca activitatea medicala va fi perturbata.

 



View the Original article

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu