marți, 12 aprilie 2011

Alex. Leo Serban, cel mai mare critic roman de film, a murit

Autor: Cristi Tanasa 09 Apr 2011 Comentarii: 1 Vizualizari: 123 voteaza! 12345

 Alex. Leo Serban, care a murit vineri noapte, la varsta de 51 de ani, de o boala incurabila, a fost unul dintre cei mai apreciati si mai rafinati critici de film romani.

 Nascut pe 28 iunie 1959 la Bucuresti, Alex Leo Serban a fost critic de film, eseist, prozator, traducator si artist vizual, senior editor la revista Dilema veche. A debutat în 1976, cu un poem în Chicago Review din Statele Unite ale Americii. Alex. Leo Serban a absolvit Facultatea de limbi si literaturi straine din cadrul Universitatii din Bucuresti în 1983, a fost bursier al Ministerului Culturii franceze (1992), "International Visitor" în SUA (1996) si bursier GE/NEC (2003-2004). A predat la Facultatea de Limbi Straine din Bucuresti si la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica (UNATC) si a tinut un curs pentru masteranzi la Centrul de excelenta pentru studiul imaginii.
A fost singurul critic roman invitat în emisiunea "Double Je" a lui Bernard Pivot, în 2004, si a fost intervievat de The New York Times. A sustinut conferinte a Lincoln Center, la Universitatile Umea, Humboldt, Pittsburgh si la Teatrul National din Bucuresti. Alex. Leo Serban a avut de asemenea mai multe expozitii de fotografie din tara si din Statele Unite. sursa: mediafax.ro

 

Cuvinte cheie: Alex. Leo Serban, critic, film

Comentarii Scris de Dr. Ion-Gabriel Stoica la 09.Apr.2011 02:34:13 Prea multa dragoste, prea putina viata, si "moartea" asta care nu iarta, dar iarta eternitatea ceea ce noi, niste prosti muritori, de fiecare data, nu intelegem...Sa fii TU, Alex, si acolo, in Paradis!

View the Original article

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu