marți, 12 aprilie 2011

Primele victime

Autor: Ana Oleinic 07 Apr 2011 Comentarii: 1 Vizualizari: 95 voteaza! 12345

Un barbat a decedat in Valcea, deoarece nu stia ca Spitalul Balcesti fusese desfiintat. Alt caz a avut loc in Constanta. Un barbat a murit in drum spre spital. In timp ce pacientii isi dadeau duhul din cauza reformei din sanatate, ministrul sanatatii transmitea tuturor cetatenilor, dar si cadrelor medicale ca reforma era necesara si ca efectele ei o sa apara in scurt timp. Au si aparut.. dar nu sunt pozitive, transmit suparati medicii.

Cele doua cazuri dramatice s-au petrecut la cateva ore distanta, chiar joi, de Ziua Mondiala a Sanatatii. Zi in care ministrul sanatatii nu a pierdut ocazia sa laude reorganizarea pe care a facut-o, prin desfiintarea a 67 de spitale din tara.

"În acesta zi speciala doresc sa-i asigur pe cetatenii acestei tari ca am convingerea ca reforma sistemului de Sanatate era necesara si nu va întârzia sa-si arate efectele atât de asteptate.  Chiar daca în aceste zile am luat niste masuri nepopulare si grele, acestea erau necesare de mai mult timp pentru a eficientiza un sistem de Sanatate rigid si închistat", a precizat Cseke Attila, ministrul sanatatii.

In timp ce ministrul facea declaratii de presa, cei doi barbati isi dadeau ultima suflare. Unul pentru ca nu stia ca spitalul din Belcesti a fost desfiintat si a facut un atac de cord chiar in fata fostei unitati sanitare. Celalalt in drum spre cel mai apropriat spital. Unitatea la care se trata de obicei fusese, si ea, desfiintata.

Cadrele medicale care isi desfasurau activitatea la spitalul din Targu Frumos au inceput sa fie redistribuite in alte unitati saniatare.

Cei care vor sa ramana in Targu Frumos se tem ca fara un ambulatoriu de specialitate oamenii vor muri pe capete, pentru ca in acea zona oamenii nu au nevoie de un camin de batrani, asa cum vrea ministerul sa faca, ci de un loc in care sa fie consultati, diagnosticati si, mai ales, tratati.

Cuvinte cheie: decese, spitale desfiintate, minister, iasi

Comentarii Scris de boss la 09.Apr.2011 03:06:46 Regimul CEAUSESCU a fost un regim blind dar regimul BASESCU si BOC sunt mai rau decit CEAUSESCU si cred ca si mai rau decit cei de la AUSCHVITS. Nu sunt decit niste criminali care fac totul pe fata si omoara omul care mai are de trait. BOC si BASESCU criminalii de prima clasa.

View the Original article

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu