miercuri, 13 aprilie 2011

Ziua Sanatatii

Autor: Ana Oleinic 07 Apr 2011 Comentarii: 0 Vizualizari: 62 voteaza! 12345

Rezistenta la antibiotice nu este o problema noua, ci una care devine din ce in ce mai periculoasa. Pe 7 aprilie, de ziua mondiala a sanatati, specialistii din toate colturile lumii trag un semnal de alarma asupra acestei probleme, prezente de altfel si in Romania. Principalele cauze pentru care s-a ajuns ca organismul bolnavilor sa nu mai raspunda la tratamentul cu antibiotice sunt automedicatia si medicii care nu respecta regulile de prescriere a medicamentelor.

Rezistenta la antibiotice apare atunci cand microorganisme, precum bacteriile, virusii si parazitii, isi schimba reactia la medicamentele utilizate pentru vindecare infectiilor, facandu-le ineficiente. Acest lucru se intampla daca folosim de prea multe ori antibioticele. La un moment dat, nu mai are puterea necesara de a lupta cu boala. Iar aceste cazuri sunt frecvente, de multe ori din cauza automedicatiei.

De aici tragem concluzia ca si medicii sunt vinovati pentru acest fenomen. In spitale, aproape toti pacientii primesc antibiotice. Nici medicii de familie nu dau dovada de mai mult profesionalism, ci prescriu antibiotice pe banda rulanta. Uneori din comoditate, alteori din necunoastere.

Neimplicarea hotarata a autoritatilor in abordarea acestei probleme si masurile insuficiente impotriva saraciei impiedica controlul rezistentei la medicamente.

Semnalul de alarma a fost tras cu ocazia Zilei Mondiale a Sanatatii, serbata pe 7 aprilie.

Cuvinte cheie: dsp, iasi, antibiotice, 7 aprilie



View the Original article

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu