marți, 12 aprilie 2011

Salarii sistate

Autor: Ana Oleinic 12 Apr 2011 Comentarii: 0 Vizualizari: 20 voteaza! 12345

Curg probleme pe banda rulanta de la desfiintarea spitalului din Targu Frumos. Personalul medical a fost redistribuit, dar spitalele la care lucreaza acum nu au fonduri ca sa ii plateasca. Cadrele medicale au totusi sanse sa isi primeaca salariul pe luna aprilie. Nu acelasi lucru se poate spune si despre aproape 40 de
persoane, personal nemedical, care din aceasta luna intra in somaj.

S-au gasit locuri in spitalele din Iasi, Harlau si Pascani pentru cadrele medicale care au lucrat la spitalul din Targu Frumos. Nu s-au gasit insa si bani de salarii. unele spitale au primit in aceasta luna bugete chiar mai mici fata de luna martie, chit ca au de platit mai multe persoane.

Momentan, spitalele asteapta un raspuns de la minister. Pana atunci, nimeni nu le poate oferi un raspuns oamenilor care astepta ziua de salariu. Intr-o situatie si mai grava se afla personalul nemedical care lucra in Targu Frumos. Pentru ei nu s-au gasit locuri libere.

Spitalul Targu Frumos avea pentru acest an un buget de 4 milioane de lei, care trebuia sa fie reimpartit intre unitatile sanitare iesene, insa banii au fost retrasi din aceasta luna din bugetul Casei Judetene pentru Asigurari de Sanatate.

Cuvinte cheie: targu frumos, spital, salarii, iasi



View the Original article

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu