vineri, 15 aprilie 2011

Avocatul Igor Istrati a fost lasat in libertate

Autor: Monica Grecu 15 Apr 2011 Comentarii: 0 Vizualizari: 34 voteaza! 12345


Vineri, la Tribunalul Iasi, magistratii au admis cererea de liberare provizorie sub control judiciar formulata de  Igor Istrati. ''A fost admisa cererea de liberare provizorie sub control judiciar formulata de inculpatul Igor Istrati şi s-a dispus punerea in libertate a inculpatului la ramanerea definitiva a incheierii instantei. Impotriva solutiei se poate formula recurs in 24 de ore de la comunicare'', a declarat Daniela Amancei, purtator de cuvant al Tribunalului Iasi.
Avocatul basarabean a precizat in fata instantei ca nu reprezinta un pericol public. '' Indeplinesc toate conditiile pentru a se admite cererea de liberare provizorie sub control judiciar. Mi-am recunoscut fapta si nu as mai avea cum sa influentez martorii. Voi fi prezent atunci cand voi fi chemat la politie. Am facut multe lucruri pozitive care se pot verifica. DNA insista sa ma tina in arest din alte motive'', a declarat  Igor Istrati in fata instantei.
Avocatul a fost trimis in judecata pentru trafic de influenta dupa ce a cerut 100.000 de euro de la Paul Bunduta, care o reprezenta pe Rodica Muntenescu, caruia i-a  promis ca va interveni pe langa prefect. Barbatul ar fi trebuit sa obtina un titlu de proprietate pentru un teren de 37.459.96 metri patrati. Pe 5 ianuarie 2011 Istrati a fost prins in flagrant de anchetatori chiar in scara blocului unde locuia avand asupra sa suma de 37.500 de euro. Igor istrati a recunoscut in denuntul dat in fata procurorilor ca i-ar fi dat prefectului Dragomir Tomaseschi mai multe sume de bani cu titlu de mita pentru obtinerea unor titluri de proprietate in favoarea lui Lucian Ailenei. Dupa cum se arata in denuntul lui Igor Istrati, sumele de bani ar fi fost date chiar in cabinetul de avocat al prefectului Dragomir Tomaseschi din zona Tribunalului Iasi.

Cuvinte cheie: Igor Istrati, Dragomir Tomaseschi, Iasi



View the Original article

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu