vineri, 18 martie 2011

150 de persoane sunt sub supravegherea DSP-ului si a Spitalului de Boli Infectioase

Autor: Ana Oleinic 08 Mar 2011 Comentarii: 0 Vizualizari: 110 voteaza! 12345

E carantina de grad 3 in Dancu, unde au fost gasiti mai multi caini infectati cu rabie. Iar medicii sunt in alerta. Se presupune ca 150 de persoane, de toate varstele, au intrat in contact cu animalele. Medicii asteapta sa vada daca vreuna din persoane s-a imbolnavit. 100 dintre ei au ajuns deja pe mana medicilor de la spitalul de boli infectioase. Ingrijorator este faptul ca boala nu are leac.


O catea cu 7 pui, care traia in curtea unei societati comerciale din Dancu, s-a imbolnavit de rabie dupa ce a intrat in contact, se pare, cu o vulpe care murise din cauza virusului. Specialistii de la directia sanitar veterinara au sacrificat patrupedele si au trimis, de urgenta, toate persoanele care au intrat in contact cu ele, la medic. 150 de ieseni sunt in atentia directiei de sanatate publica. 100 dintre ei au ajuns deja la spitalul de boli infectioase.

Oamenii au mers la cabinetul de profilaxie antirabica din cadrul unitatii sanitare. Au fost consiliati de medicul specialist si, o parte, au inceput sa primeasca tratament.

Asta inseamna ca, odata ce un om contacteaza virusul, e o chestiune de zile pana cand isi da ultima suflare. Rabia este fatala in 3-7 zile de la instalare. Boala se caracterizeaza prin leziuni ale sistemului nervos central, urmate de paralizie si, mai apoi, moarte.

Alte 50 de persoane vor fi consultate de o echipa de la directia de sanatate publica. Specialistii epidemiologi vor decide daca este cazul sa ii trimita, mai departe, la spitalul de boli infectioase.
 

Cuvinte cheie: rabie, dancu, iasi, carantina



View the Original article

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu