vineri, 18 martie 2011

Vanatorii spanioli prefera Bucovina

Autor: Relu Ursache 14 Mar 2011 Comentarii: 0 Vizualizari: 173 voteaza! 12345 Pe mai bine de jumatate dintre cei peste 8.550 de kilometri patrati ai judetului Suceava sunt frumoasele paduri ale Bucovinei si ale fostului Regat. Codrii seculari în care înca poti întalni destul de des ursul. Nu unul genial asa cum era într-o reclama la ciocolata, ci ursi care atrag în continuare multi, multi vanatori straini. Şi mai putem întalni si multe caprioare sau mistreti, cerbi, lupi si cocosi de munte.  În Ţara Fagilor, dintr-un singur sezon de vanatoare rezulta peste 15 tone de carne de vanat. Buna la gust dar scumpaŞi pentru ca aminteam de pasionatii de vanatoare straini trebuie sa subliniez ca fauna din padurile judetului Suceava atrage ca un magnet, în continuare, anual, sute de vanatori straini. Turistii, în general germani, spanioli si italieni baga adanc mana în buzunare pentru a pleca acasa cu un trofeu de vanat. Tarifele urca de la cateva sute de euro si ajunge si la 5 - 6.000 de euro, în functie de specie. Daca vanatorul strain îsi ia acasa, bucuros, trofeul de vanatoare mai ramane si carnea de vanat. In judetul Suceava, costul unui kilogram de salam de urs trece de 120 de  lei, în vreme ce pastrama de urs este si mai scumpa si depaseste binisor 150 de lei kilogramul. Salam de caprioaraUn alt preparat vanatoresc, apreciat în mod deosebit, este facut din carne de caprioara. Astfel, în magazine exclusiviste si care-si respecta, bineînteles,  

View the Original article

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu