joi, 3 martie 2011

Aproximativ 150 de persoane au protestat in fata casei judetene de asigurari de sanatate

Autor: Ana Oleinic 03 Mar 2011 Comentarii: 0 Vizualizari: 38 voteaza! 12345

Angajatii din sistemul sanitar i-au cerut, joi, demisia directorului casei judetene de asigurari de sanatate. Cadrele medicale sunt nemultumite de modul in care a fost impartit bugetul. 150 de persoane au protestat in fata casei de asigurari. Oamenii i-au cerut doctorului Iulian Serban sa iasa afara, sa discute cu ei, iar cand au vazut ca nu primesc niciun raspuns, au strigat, in cor, "demisia!"

In fata casei judetene de asigurari de sanatate au protestat cadrele medicale de la spitalul Sf Spiridon, spitalul din Targu Frumos, Socola si sectiile exterioare. Cei mai multi au venit de la spitalul de psihiatrie. Ei au organizat un mitting  si saptamana trecuta si ameninta ca vor continua sirul protestelor.

Oamenii sunt nemultumiti de impartirea bugetului pe unitatile sanitare. Spun ca spitalele private primesc mai multi bani decat cele de stat si ca managerii unitatilor sanitare vor fi nevoiti sa scada salariile, ca sa se incadreze in noul buget.

Membrii sindicatului sanitas au sperat ca directorul casei judetene de asigurari de sanatate va iesi sa stea de vorba cu ei. Si-au iesit din minti cand si-au dat seama ca nu au nicio sansa sa-l convinga sa iasa in fata institutiei.

Liderii de sindicat au fost chemati in biroul doctorului Iulian Serban. In acest timp, protestarii ii cereau demisia.

In timpul protestului, angajatii de la fostul spital de urgente au aflat ca judecatorii le-au respins cererea de a intrerupe procesul de comasare pe perioada procesului. Saptamana trecuta, membrii sanitas au dat in judecata ministerul sanatatii.

 



View the Original article

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu