miercuri, 2 martie 2011

Farsa la 112

Autor: Ana Oleinic 02 Mar 2011 Comentarii: 0 Vizualizari: 23 voteaza! 12345

Un echipaj smurd a fost pus pe drumuri de un tanar inconstient care a sunat la 112 si a anuntat ca o persoana zace inconstienta pe o banca, in campusul Tudor Vladimirescu. Cand au ajuns medicii la fata locului, au constat ca pacientul nu era o persoana inconstienta, ci un manechin. Politistii au identificat glumetul si i-au dat un avertisment verbal.

Apelul la 112 anunta ca un tanar, de aproximativ 20 de ani, sta nemiscat, cu ochii inchisi, pe o banca, in campusul Tudor Vladimirescu. Cei de la dispecerat au rugat persoana care a dat alarma sa mearga langa bolnav si sa-l intrebe ceva, ca sa vada daca este sau nu constient. Barbatul le-a spus ca s-a apropiat de banca si ca persoana pare sa nu respire.

Cand au vazut ca este doar o gluma proasta, medicii au anuntat politia. Oamenii legii s-au deplasat la fata locului si au identificat rapid persoana care a facut farsa.

Potrivit unei statistici, in judetul Iasi, in 2010, 70% dintre apelurile la 112 au fost false. Unele au fost glume, amenintari cu bomba. In cazul acestora din urma, daca sunt prinse persoanele care apeleaza serviciul unic de urgenta, risca pedeapsa cu inchisoarea.

 



View the Original article

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu