marți, 1 martie 2011

Un invatator de la scoala din Dancu si-a batjocorit eleva bolnava

Autor: Ana Oleinic 18 Feb 2011 Comentarii: 1 Vizualizari: 329 voteaza! 12345

Se spune ca dascalii au un rol la fel de important ca al parintilor in educatia si formarea unui copil. Un invatator de la scoala Stefan cel Mare din Dancu tine parca cu tot dinadinsul sa demonstreze contrariul. Acesta nu numai ca nu a anuntat parintii unei eleve ca este bolnava, dar nici nu a trimis-o la dispensarul scolii. In schimb, dupa ce fata a vomat, a obligat-o sa stearga pe jos.

Roxana are 9 ani si s-a nascut cu o problema la inima. Ia zilnic pastile si are anumite reguli stricte dupa care isi traieste viata. Spre exemplu, nu trebuie sa se enerveze. Altfel, inima i-o ia razna. Joi, in timpul orelor, a inceput sa se simta rau si a vomat in sala de clasa. Invatatorul stia problema ei de sanatate, insa nu a parut impresionat.


Copila a ajuns acasa plangand. Avea febra si nu ii trecuse starea de greata. Parintii au avut un soc cand au vazut-o si nu le-a venit sa creada cand le-a povestit cum s-a purtat invatatorul cu ea.

Furios, parintele s-a dus la scoala si a facut o plangere impotriva invatatorului. Ii este frica insa ca nu se vor lua masuri, asa ca vrea sa sesizeze si inspectoratului scolar judetean.

Dascalul nu crede ca a gresit cu nimic. Sustine ca nu avea cum sa stearga el pe jos si cineva trebuia sa o faca. Pentru faptul ca nu a anuntat parintii si nici macar medicul scolii, nu are nicio explicatie. Asta desi e constient ca fetei putea sa ii cedeze oricand inima.

La inceputul saptamanii viitoare, parintii micutei vor face plangere si la inspectorat, dar si la protectia copilului.
 

 



View the Original article

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu