vineri, 18 martie 2011

Control in Siraj

Autor: Ana Oleinic 14 Mar 2011 Comentarii: 0 Vizualizari: 257 voteaza! 12345

Razie de proportii luni dimineata in complexul comercial Siraj. 40 de jandarmi au stat langa inspectorii de la protectia consumatorilor, garda finaciara si vama, in timp ce au luat la puricat marfa comerciantilor. Pe perioada controlului, niciunul dintre vanzatori nu a avut voie sa mai intre sau sa iasa din cladire. Scopul actiunii a fost combaterea evaziunii fiscale.

Noua comercianti au fost amendati, sapte din ei cu cate 7.000 de lei, pentru ca nu aveau produsele etichetate corespunzator. Amenzile au fost date de inspectorii de la protectia consumatorului. Ei au facut doar zece controale. Reprezentantii celorlalte institutii au avut in vedere combaterea evaziunii fiscale. Au verificat actele de provenienta ale marfurilor si au verificat daca stocul de marfa pe care il avea fiecare comerciant corespundea cu cel inscris in acte.

Dupa cum era de asteptat, comerciantii nu au fost deloc multumiti de prezenta inspectorilor in complex. Unii au inceput sa puna rapid preturile pe produse, altii au inchis magazinele.

La actiune au participat reprezentantii de la protectia consumatorilor, garda financiara, vama si 40 de jandarmi care au asigurat linistea publica si au avut grija ca vanzatorii sa nu paraseasca complexul.


Actiunea a durat cateva ore. In acest timp complexul comercial nu a fost inchis, insa au existat cazuri in care activitatea a fost perturbata.

 



View the Original article

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu