joi, 3 martie 2011

Spital privat de urgenta in Iasi

Autor: Ana Oleinic 03 Mar 2011 Comentarii: 0 Vizualizari: 42 voteaza! 12345

Ministerul Sanatatii vrea sa contruiasca sase spitale regionale de urgenta. Unul dintre ele, in Iasi. Lucrarile vor incepe anul viitor si se preconizeaza ca vor dura 4 ani. Atat finantarea, cat si managmentul urmeaza sa fie private.


Spitalele vor fi construite in parteneriat public-privat si vor costa aproximativ 1,5 miliarde de euro. Cele sase unitati sanitare vor fi construite la Cluj, Craiova, Iasi, Tg. Mures, Timisoara si Bucuresti.  Ministerul spune ca vor fi gandite ca centre universitare care sa asigure conditii de asistenta medicala de urgenta unitara, in special pentru cazurile care necesita o abordare multidisciplinara.

"Va fi unul dintre cele mai importante proiecte de investitii în infrastructura spitaliceasca din ultimii 30 de ani care are sanse reale de realizare deoarece finantarea nu va avea legatura cu bugetul statului, iar managementul va fi privat. Avem ca prioritate constructia spitalelor regionale din Cluj si Iasi. În aceste doua centre cu traditie în medicina exista cele mai mari probleme în ceea ce priveste infrastructura spitaliceasca. ", a declarat ministrul sanatatii Cseke Attila, intr-un comunicat de presa.

Chiar daca spitalele vor fi contruite cu fonduri private, vor functiona in regim public. Adica, pacientii vor beneficia de tratament in acelasi sistem al asigurarilor publice de sanatate, la fel ca la orice alt spital de stat. Nu toti sunt fericiti de aceasta decizie, de a construi un spital regional de urgenta la Iasi.

In prima faza, Ministerul Sanatatii va solicita trecerea terenurilor din domeniul public al judetelor si administrarea consiliilor judetene in domeniul public al statului si administrarea Ministerului Sanatatii, prin hotarari ale consiliilor judetene.

Cuvinte cheie: iasi, spital privat, minister



View the Original article

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu