joi, 5 ianuarie 2012

Bicicleta, o solutie pentru reducerea emisiilor de gaze

Daca pe intreg teritoriul Europei, fiecare om ar folosi  bicicleta aproximativ 965 de km pe an, emisiile de gaze cu efect de sera rezultate de la mijloacele de transport ar putea fi reduse cu pana la 26%.

In Danemarca,o persoana parcurge cu bicicleta in medie 965 de km intr-un an. Danezii au facut un studiu, asupra beneficiilor aduse de acest tip de transport asupra mediului, dar si a sanatatii fizice. Federatia Europeana de Ciclism (ECF) cu sediul la Bruxelles, a intocmit un raport care precizeaza ca inlocuirea oricarui tip de transport cu bicicleta ar reduce emisiile de carbon de la 12% pana la 26%.
In Anglia dezvoltarea ciclismului a fost stimulata de scumpirea carburantilor auto, extinderea retelei de piste pentru biciclete cat si grija fata de mediul inconjurator.
Un efect colateral al ciclismului, dar benefic pentru economia britanica, este reducerea absenteismului de la serviciu. Conform studiului prezentat de BBC News, o persoana care practica in mod regulat ciclismul este bolnava, in medie, numai 7,4 zile pe an, fata de 8,7 zile de boala pentru cei care duc o viata sedentara.
Cercetatorii americani spun ca sanatatea omului modern poate fi imbunatatita prin inlocuirea pe distante scurte a masinii cu bicicleta. Bicicletele sunt acum in lume in numar de peste un miliard, iar in multe regiuni asigura mijlocul principal de transport.

Cuvinte cheie: bicicleta, poluare, gaze


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu