marți, 10 ianuarie 2012

Mare e gradina Domnului: Sporturi extreme in care practicantii isi pun viata in pericol [FOTO GALERIE]

Daca acum cativa ani, iubitorii de adrenalina se multumeau sa practice sporturi ca snowboarding, surf ori sa sara cu o coarda elastica, acum preferintele in aceasta materie s-au schimbat radical.

Cu placa pe lava
Unul dintre sporturile preferate ale tinerilor este Volcano Boarding. Conceptul este asemanator cu cel de snowboarding doar ca nu se practica pe zapada, ci pe lava unui vulcan activ. Acesta este considerat una dintre cele mai tari inventii de pana acum. Pentru a-l practica, amatorii trebuie sa urce pe munte. Surferii plonjeaza pe vulcan cu o viteza de 80 de km la ora. Placile sunt special construite pentru acest sport. Cerro Negro din Nicaragua, cel mai tanar vulcan din America Centrala, este unul dintre locurile cele mai cautate pentru a practica acest sport. Din 2005, cand a luat nastere acest sport, activitatea a atras peste de 10.000 de adepti.

Pe sub masini
Limbo skating este un tip de sport in care o persoana pe role trece pe sub un obstacol, stalp, masini etc. Obstacolul scade in inaltime asemenea traditionalului dans de limbo, iar la atingerea solului concurentii sunt descalificati. Sportul de acest tip a avut un mare succes in India, in special in randul copiilor cu varste fragede. Aniket Chindak, un baiat de numai sapte ani, este detinatorul recordului mondial, dupa ce a reusit sa treaca pe sub 57 de masini, care stationau.

Pe trenul aflat in miscare
Train surfing este, dupa cum sugereaza termenul, un sport ce presupune surfing pe trenuri sau chiar pe alte vehicule aflate in miscare.  Dateaza din 1980 si a aparut prima data in Germania. Nu este legala practicarea lui dar acesta face cu adevarat senzatie in special in Africa de Sud si Indonezia unde au murit foarte multi tineri incercand sa-si tina echilibrul pe cate trenuri aflate in mers.

Alte sporturi trasnite

Bungee intre crocodili: consta in sarituri cu o coarda elastica, doar ca la locul aterizarii se afla o multime de crocodili.Saritura de pe stanca: acest sport provine din Hawaii si se practica din anii 1770.Airkick: practicantii acestui sport sunt catapultati intr-un bazin plin cu apa, dupa ce zboara mai bine de 7 metri prin aer.Slacklining sau echilibristica la inaltime. Practicantii merg pe o coarda de nylon fixata la inaltimi foarte mari. Diferenta dintre mersul pe acest tip de coarda si mersul pe sfoara consta in elesticitatea firului. Nylonul este foarte flexibil.


(Sursa: oddee.com, bucuresti.inoras.ro)

Cuvinte cheie: sport, extrem


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu