luni, 9 ianuarie 2012

Fenomenal: cel mai mare muzeu al lumii e subacvatic

Sculptorul Jason de Caires Taylor, la origine englez, a creat “Muzeul de arta subacvatica” pe Insula Femeii langa Cancun, Mexic. Sculpturile sunt plasate pe fundul Parcului National Marin de pe Coasta Occidentala a Insulei Femeilor.

Sculpturile reprezinta oameni ai locului
Muzeul cuprinde 400 de sculpturi subacvatice si se intinde pe o suprafata de peste 420 de km patrati. Este una dintre cele mai mari atractii ale lumii si singurul muzeu de o asemenea marime. Sculpturile reprezinta oameni ai locului, martori ai istoriei si sunt amplasate in patru zone diferite, la adancimi diferite. Operele au fost realizate in decurs de 18 luni. Pentru aceasta s-au folosit aproximativ 180 de tone de ciment, nisip, pietris si alte materiale necesare.

Gandit initial sa protejeze bariera de corali
Acest proiect menit initial sa protejeze bariera de corali a zonei si mediul inconjurator, asigura acum turismul cu un numar de aproximativ 750.000 de oameni anual. Insula Femeilor are o foarte buna infrastructura hoteliera. Insula masoara 7,5 km lungime si jumatate de km latime. Majoritatea operelor de arta reprezinta evolutia omului maya.
Muzeul, inaugurat la sfarsitul lunii noiembrie a anului 2010, este un promotor al Mexicului si al Rivierei Maya, ce atrage turistii ce au ocolit aceasta destinatie.

(Sursa: National Geographic)

Cuvinte cheie: muzeu, subacvatic


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu