duminică, 8 ianuarie 2012

Doar pentru cei cu buzunarele pline: Cele mai scumpe deserturi din lume

1. Tortul de fructe si diamante de 1,65 milioane de dolari a fost realizat de un bucatar sef din Tokio. Acesta a gandit designul tortului aproximativ 6 luni de zile. Tortul este decorat cu 223 de diamante mici de patru si sapte carate.

2. La restaurantul Arnaud’s din New Oreleans, se serveste un desert de 1,4 milioane de dolari. Capsunile Arnaud sunt specialitatea casei la acest restaurant. Aparent este un bol banal de fructe, ce contine ingredientele obisnuite folosite pentru asezonare. In esenta desertul contine un inel cu diamante de culoare roz de 4,7 carate. La comandarea acestui desert la masa mai este adusa tot in acesti bani o sticla de vin in valoare de 24.850 dolari.

3. Tortul de “platina”. Acesta este creat de Nobue Ikara un patiser japonez si costa 130.000 de dolari. Desertul doreste sa incurajeze femeile sa poarte bijuterii de platina. Contine lanturi, coliere, pandative si foite de platina. Tortul nu a fost vandut.

4. O prajitura de ciocolata realizata in stilul oualelor Faberge care ajunge la suma de 25.000 de euro a fost omologata de Cartea Recordurilor. Aceasta a fost consumata de un miliardar britanic la implinirea varstei de 60 de ani. Delicatesea a fost gatita de Marc Guilbert, bucatar sef la Lindeth Howe Country House Hotel. Contine jeleuri din sampanie, budinca din patru tipuri de cicolata belgiana, aroma de piersici, portocale, biscuiti, caviar, diamante de doua carate si frunze din aur comestibil.

5. Un alt desert exorbitant se serveste in statiunea de lux Fortress in Gale din Sri Lanka. Acesta consta intr-un tort de ciocolata de tip irlandez si este asezonat cu mango, rodii si sampanie. Desertul consta in “Cassata”, un tort de inghetata pregatit dupa traditionala reteta siciliana, folosind ingrediente ca zahar, cacao, fructe, esente de migdale, vanilie, lichior de portocale sau cirese, dar si branza martipan. Are o sculptura realizata din ciocolata si contine un cristal de 80 de carate. Pretul sau este de 14.500 de dolari si a fost creat special pentru vizitatorii hotelului “Fortress” din statiunea Galle.

6. In Mexic, o inghetata pe bat poate ajunge si la suma de 1.000 de dolari. Inghetata are in compozitie fulgi de aur de 24 de carate si tequila de buna calitate. A fost prezentata  la un hotel exclusivist Marquis Los Cabos in Baja California, Mexic. O sticla de Tequila Premium Clase Azul Ultra, tipul care este folosit la realizarea acestui desert poate ajunge si la suma de 1.500 de dolari.

Cuvinte cheie: desert, aur, platina


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu