miercuri, 4 ianuarie 2012

Tehnologiile care vor schimba viitorul. Se vor realiza?

Compania IBM, a enuntat pentru prima data predictii cu privire la evolutia tehnologiei acum 6 ani. Printre acestea a fost mentionata utilizarea nanotehnologiei in agricultura si biotehnologie, fapt care s-a si intamplat.

Acum, IBM a dat publicitatii cinci predictii ce tin de tehnologie, care vor transforma omenirea in anul 2017. In cadrul initiativei „5 in 5”, compania IBM prezice tehnologiile care vor fi posibile peste 5 ani, cat si probabilitatea ca acestea sa fie adoptate de populatie pentru uzul de zi cu zi.
Se preconizeaza ca pana in anul 2017, directorul de spam va disparea iar noi vom folosi masini care citesc cu mare usurinta gandurile oamenilor si deasemenea ca acestea vor recunoaste persoana care o conduce.

Specialistii de la IBM sustin ca incearca sa descopere o modalitate prin care creierul uman sa fie conectat la dispozitive precum telefoane sau computere. Daca acest lucru va fi posibil, vom putea apela persoana dorita din agenda telefonica doar cu puterea gandului, ori prin miscarea unui cursor pe ecran tot la nivel mental.

Parolarea conturilor in mediul online sau a cardurilor bancare nu va mai fi necesara in cinci ani. Pentru identificarea persoanei nu vor mai fi folosite metodele clasice de pana acum. Oamenii vor putea fi recunoscuti prin prelucrarea datelor biometrice. Adica pentru identificare se va folosi chipul, retina sau vocea.

Se presupune ca in decurs de cinci ani un numar de 5,6 miliarde de oameni vor detine un telefon mobil. Adica un procent de 80% din totalul de populatie al planetei. Telefonul va ajuta la eliminarea barierei digitale. Persoanele mai putin scolite vor putea beneficia de foloase din acest lucru. De exemplu cei din mediul rural care nu stiu sa scrie si sa citeasca, vor putea folosi un astfel de telefon cu recunoastere vocal ce le va da toate informatiile necesare, plecand de la vreme si terminand cu momentul oportun de a realize insamantarea culturilor.

"In societatea globala de astazi, bunul mers al economiilor este din ce in mai mult decis de nivelul de acces la informatie. In 5 ani, prapastia cascata intre cei ce au acces la informatie si cei ce nu au se va reduce in mod semnificativ, gratie progresului pe care il vor cunoaste tehnologiile mobile”, afirma reprezentantii IBM.

(Surse: Descopera.ro, AFP, IBM)

Cuvinte cheie: tehnologie, viitor, computere


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu