vineri, 19 august 2011

90 de ani de la nasterea lingvistului Eugeniu Coseriu

La implinirea a 90 de ani de la nasterea lingvistului Eugeniu Coseriu, Academia Romana din Iasi in colaborare cu Catedra de Limba romana din cadrul Departamentului de Studii Europene, Americane si Interculturale al Facultatii de Filozofie, a organizat un colocviu omagial dedicat celui care, prin valoarea stiintifica a cercetarilor sale, a influentat in mod profund domeniul culturii contemporane.
Colocviul international dedicat lingvistului Euegeniu Coseriu a fost gazduit de Aula Academiei Romane din Iasi. La eveniment au participat profesori universitari si specialisti, colegi de cercetare si discipoli ai lingvistului Eugen Coseriu.
Autorul antologiei "Eugeniu Coseriu" este de parere ca lingvistul este unul dintre cei mai mari filosofi si teoreticieni ai limbajului din lume.
Prin aceasta manifestare stiintifica, comunitatea academica si-a propus sa marcheze 10 ani de la trecerea in nefiinta a lui Eugeniu Coseriu, doctor honoris causa la peste 30 dintre cele mai prestigioase univeristati si membru al celor mai importante academii de stiinta din lume.

Cuvinte cheie: colocviu, international, Coseriu


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu