duminică, 28 august 2011

Incepe BAC-ul

Finalul verii aduce pentru absolventii de liceu care nu au trecut de probele de bacaureat in sesiunea din iulie, noi emotii. Ei vor pasi din nou in centrele de evaluare, luni, 22 august, pentru verificare competentelor lingvistice la limba si literatura romana. In total, la nivelul judetului iasi peste 3.400 de elevi si-au exprimat dorinta de a participa la sesiunea din aceasta toamna a bacalureatului.
In perioada 22 - 23 august va avea loc prima proba, respectiv cea de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in Limba romana. Mai apoi, in intervalul 22 - 24 august se va desfasura evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna, iar intre 23 si 24 august, va avea loc proba de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala. Probele scrise vor demara pe 29 august, cu examenul la Limba si literatura romana.
Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean, examenul de bacalaureat se va desfasura in aceleasi conditii ca si in sesiunea din iulie. Asadar, elevii nu vor scapa de ochii vigilenti ai camerelor video, montate in fiecare sala a centrelor de evaluare.
In cadrul sesiunii din vara, doar putin peste 41 la suta dintre elevii ieseni au reusit sa obtina o nota de trecere la examenul de bacalaureat.

Cuvinte cheie: bacalaureat, sesiune, toamna, emotii


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu