luni, 29 august 2011

Zeci de ieseni au fost doborati de caldura

Zeci de persoane au necesitat asistenta medicala de urgenta in Unitatea de Primire Urgentelor din Copou dupa ce s-au expus timp indelungat la soare. Majoritatea pacientilor au fost varstnici cu patologie cardiaca, neurologica, cirotica, dar si multi tineri care au facut insolatie dupa ce au stat la plaja la orele amiezii
fara sa se protezeje.
Administratia Nationala de Meteorologie a emis luni o avertizare meteorologica de canicula. Astfel, in intervalul 23 - 25 august, vremea va fi caniculara in majoritatea zonelor tarii. Nici Iasul nu a scapat de acest val de caldura si acest lucru s-a vazut cel mai bine la Unitatea de Primire a Urgentelor.
Mai mult decat atat, medicii atrag atentia ca pe langa cei varstnici, si copiii sunt predispusi la afectiuni daca stau in razele soarelui la orele amiezii. Multi dintre parinti par, insa, sa nu fi auzit de indicatiile doctorilor si au iesit la plimbare cu cei mici chiar la orele pranzului.
Beti minimum doi litri de lichide pe zi, nu va expuneti la soare in jurul orelor amiezii si nu consumati bauturi alcoolice, sunt doar cateva dintre sfaturile medicilor pentru a face fata caniculei.
De asemenea, pe parcursul zilei este bine sa faceti dusuri caldute, iar daca aveti aer conditionat, aparatul trebuie reglat astfel incat temperatura sa fie cu 5 grade mai mica decat temperatura ambientala.

Cuvinte cheie: caldura, spital, afectiune, cronic


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu