miercuri, 31 august 2011

Ofertele “last-minute”: vacante de lux la preturi accesibile

In plin sezon, vacanta poate costa cu o treime mai putin. Conditia estentiala in momentul in care optati pentru o vacanta “last-minute” este sa aveti banii pregatiti si sa urmariti ofertele agentiilor. Astfel, puteti  prinde excursii ieftine in Grecia si Turcia, dar si vacante exotice convenabile in Republica Dominicana sau Mexic. Pentru Republica Dominicana puteti gasi pe Internet oferte “last-minute” cu 680 de euro, pentru cazare la 4 stele All Inclusive.
Agentiile propun destule oferte last minute si pentru Grecia. Cei care aleg sa plece in Rhodos, vor plati de la 285 euro de persoana, cu 150 de euro mai putin decat ofertele standard.
Turcia este si ea o destinatie interesanta si cu pachete ieftine, iar pentru cei care prefera locurile indepartate, Mexicul ar putea fi o optiune pentru care trebuie sa scoata din buzunar 675 de Euro.

Cat costa ofertele cu transport inclus

Pentru multi dintre turisti, ofertele in care transportul este inclus in pachet sunt mult mai confortabile, pentru ca scapa de grija drumului pe cont propriu. Astfel de oferte depasesc insa pretul de 400 de Euro, de persoana, pentru un sejur, chiar si in variantele last minute.
Astfel, “un sejur de sapte zile in Turcia, cu plecare la sfarsitul lunii august si transport cu avionul, din Bucuresti, costa 450 de euro, pentru o persoana. Serviciile incluse in pret sunt transport avion cursa charter OTP-AYT-OT, taxe de aeroport, transfer aeroport-hotel-aeroport si 7 nopti de cazare cu masa inclusa”, explica Simona Sicu, agent de turism la Icar Tours.
In ceea ce priveste oferta last-minute pentru Grecia, Sicu sustine ca “ar trebui evitate hoteluri de 3 stele in aceasta tara. Pentru o vacanta la un hotel de 4stele, in regim All-inclusiv, turistii trebuie sa plateasca 1.200 de Euro, pentru o camera dubla”.
Cu aproape 290 de euro veti putea avea parte si de un sejur in Spania, la Mallorca. “Pentru 7 zile de cazare la hotel Apartament's Cluj Martha' s de 4 stele, transport cu avionul si o serie de alte servicii iesenii vor plati 290 de euro, oferta presupunand o reducere de 40 de euro”, spune Maria Toma, agent de turism al agentiei de turism Paralela 45.
Pretul include bilet avion Cluj - Mallorca - Cluj (compania Wizzair), taxele de aeroport si un bagaj de persoana (maximum 32 kg), transfer aeroport - hotel - aeroport, cazare 7 nopti in apartamente pentru 2 - 6 persoane. “Pretul nu include asigurare medicala si asigurare storno, care reprezinta 1,5% din pretul total si care este optionala dar recomandata”, mai spune Toma.

Oferte si pentru Romania

Daca nu va permiteti o vacanta in strainatate sau nu va puteti lua concediu mai multe zile, puteti sa mergeti, in weekend, si intr-un mini-sejur la munte. Cu 50-60 lei va puteti asigura cazare buna, mancare pe cinste si distractie cat cuprinde. “Ofertele pentru Romania pornesc de la 120 de lei, pentru o camera dubla, in zone precum Maramures sau Piatra Neamt”, mai spune agentul de turism Simona Sicu.
Daca vreti sa mergeti in Poiana Brasov, trebuie sa stiti ca preturile incep de la 300 de lei pentru pachete care cuprind doua nopti de cazare si mic dejun, la hotelurile de trei stele.
Oferte sunt si pentru Ocna Sibiului. “La Hotel Helios, de patru stele, din Ocna Sibiului, tariful porneste de la 654 lei/sejur, pentru trei nopti, cazare in camera dubla standard cu acces la SPA. Mai mult, turistii vor avea acces la piscina interioara cu apa dulce si la piscine exterioara cu apa la salinitatea marii”, explica Andrei Tucaliuc, agent de turism.

45 de Euro pentru 10 zile in Paralia Katerini

Conform site-ului www.karpaten.ro, 10 zile in Paralia Katerini costa doar  45 de euro. Pretul a fost redus de la 179 de euro.
Mai mult, cu 125 de euro mergi sapte zile in vacanta in statiunea Sithonia din Halkidiki, cu transportul si demipensiunea asigurate. Tariful a fost redus de la 250 de euro. Pentru 30 de euro in plus puteti merge in vacanta opt zile in Insula Kos.
“Pretul a fost redus de la 449 de euro si acopera transport cu avionul, cazare la un hotel de trei stele si demipensiune, dar nu si taxele de aeroport de 95 de euro. In Insula Rhodos, opt zile la un studio de doua stele costa 195 de euro. Tariful a fost redus de la 243 de euro. Este adevarat ca taxele de aeroport mai costa inca 95 de euro”, potrivit agentului de vanzari Aurelia Mihai, agent de turism la Kusadasi.
Mai aproape pe litoralul bulgaresc, agentia Easy Tour prezinta o mini-vacanta de patru zile cu all inclusive intr-un hotel de patru stele la Nisipurile de Aur care ajunge acum la 45 de Euro, daca plecati dupa 1 septembrie.

Tabere “last minute” pentru elevi

Chiar si pentru taberele elevilor exista oferte “last-minute”. In ciuda faptului ca perioada concediilor se afla pe sfarsite, pana la inceperea scolii mai este aproape o luna. Asa ca organizatorii de tabere sportive inca se intrec in oferte. Cu bani mai putini decat la inceputul verii, parintii pot fi siguri ca isi vor tine copiii departe de calculator pret de o saptamana.
Parintii trebuie sa scoata din buzunar, pentru sapte zile de cazare intr-o tabara, cu toate activitatile incluse, intre 700 de lei si pana la 2000 de lei, in timp ce discounturile pot ajunge chiar si pana la 70%.
Mai mult decat atat, organizatorii de tabere au in vedere organizarea diferitelor activitati ce au rolul de a atrage cat mai multi copii. Si cum focul de tabara sau cantatul la chitara sunt deja de domeniul trecutului, atractiile principale sunt acum reprezentate de escalada, tiroliana, inot sau tenis. In plus, in aceasta perioada, taberele tematice sunt mai ieftine decat la inceputul verii.
"Noi am inceput ofertele de vara cu 1.200 de lei si acum, spre sfarsit, am redus la 850 de lei", a precizat Calin Voda, fondatorul Adventure Camps.
Chiar daca vorbim despre o tabara de aventuri, de cercetasi sau de sport, important este faptul ca micutii sunt ocupati pe tot parcursul zilei.
"Am suplimentat locurile, pentru ca cererile au fost destul de numeroase, dat fiind faptul ca se apropie sfarsitul vacantei. Aici sunt activitati bazate pe sport, pe miscare, miscare in aer liber", a spus Marian Manolache, antrenor la TabaraDeTenis.ro.
In plus, taberele nu sunt destinate doar activitatilor de joaca. “Invata sa comunice mai bine, sa se prezinte mai bine, invata sa inteleaga valorile echipei si sa lucreze ca o echipa. De asemenea, copiii care nu stiu sa inoate ajung pana la terminarea taberei sa inoate 500 de metri", a completat Manolache.

Site-urile de reduceri – un real concurent la adresa ofertelor last-minute

De exemplu, pe site-ul www.cautareduceri.ro, peste 300 de romani au vrut sa beneficieze de o oferta de 50% reducere pentru un sejur all-inclusive la un  hotel de patru stele din Bulgaria pentru doi adulti si un copil cu varsta de pana la 13 ani. Astfel, in loc de 1.353 de lei, pretul a fost de 676 lei.
Mai mult, romanii nu sunt interesati doar de ofertele disponibile in strainatate. Aproape 800 de cupoane au fost cumparate pentru obtinerea unui discount de 50% pentru o noapte de cazare pentru doua persoane, cu mic dejun la hotelul Zada din Predeal, in luna iulie. Astfel, o noapte de cazare a costat 80 de lei. Tot in aceeasi perioada, au fost achizitionate 471 de vouchere ce ofereau tot o reducere de 50% pentru doua nopti de cazare pentru doua persoane la o pensiune din Bran. Totul la un pret de 85 de lei.
Si in prezent site-urile de reduceri au oferte active pentru vacante. De exemplu, pe groupon.ro, platind suma de 873 de lei, vei obtine doua nopti de cazare, pentru doua persoane, la un hotel de patru stele, in centrul orasului Praga. Voucherul nu include doar cazarea pentru doua persoane, ci si acces gratuit la sauna si o ora de masaj Thai pentru doua persoane. De asemenea, turistii care achizitioneaza cuponul de reduceri vor primi si parcare gratuita pe toata perioada sederii.
Praga nu este singurul oras ce poate fi vizitat prin intermediul site-urilor de reduceri. Palatul Buckingham, Garda Regala, Bijuteriile Coroanei, castele medievale, Tamisa, Big Ben-ul, Westmister Abbey sau Madame Tussaud – toate acestea pot fi vazute, in urma unui voucher in valoare de 344 de lei, de pe site-ul www.coolbuy.ro.

_________________________

Paralia Katerini – “perla” Greciei

Situata in partea Nordica a Muntelui Olimp, Paralia Katerini este una dintre cele mai dezvoltate statiuni din Grecia, fiind destinatia preferata pentru mii de turisti anual.
Desi Paralia Katerini este dominata de tineri dornici de distractie si aventura, statiunea este, totodata, ideala si pentru familiile numeroase, care cauta liniste si relaxare.
Cei 70 de km de plaja cu nisip auriu si ape limpezi si adanci sunt ideale pentru mini-croaziere, practicarea sporturilor nautice sau a scuba diving-ului.
“In statiunea Paralia Katerini veti gasi hoteluri mici si primitoare, cu o atmosfera familiala, supermarketuri, magazine de souveniruri, de confectii, de obiecte si articole de plaja, magazine cu blanuri si bijuterii.
De-a lungul plajei se afla numeroase restaurante si taverne traditionale, cu preparate gustoase, la preturi accesibile, dar si discoteci si cluburi de noapte. Serile si noptile pot fi petrecute la cumparaturi sau intr-unul dintre numeroasele cluburi, savurand oferta de bauturi.
Excursiile ofera croaziere pe marea Egee, in insula Skiatos, o asa-zisa Croaziera a Piratilor, calatorii cu autocarul prin diferite sate "uitate de lume", de fapt, abandonate, iar acum reamenajate foarte frumos si rustic, care te transporta in timp” – asa este descrisa statiunea Paralia Katerini, pe site-ul infoturism.ro.
De asemenea, pot fi vazute manastirile de la Meteora, Muntele Athos, excursii in vestitele orase Atena si Salonic, cu programe de vizitare a diverselor obiective turistice din zona sau, in functie de prioritati, program de shopping.
Preturile excursiilor sunt cuprinse intre 20 euro pana la 40 euro de persoana. “Ofertele de cazare sunt diversificate, de la vile cochete si primitoare pana la hoteluri de 5 stele, care reusesc sa satisfaca chiar si cei mai pretentiosi turisti”, se mai arata pe inforturism.ro

Cuvinte cheie: vacanta, last-minute


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu