luni, 22 august 2011

Atac mafiot

Casa unui om de afaceri din Iasi a fost atacata cu sticle incendiare. Este vorba despre Daniel Florescu, a carui nume apare intr-un dosar in care sunt implicati membrii clanului Corduneanu. Omul de afaceri nu exclude ca in spatele atacului sa se afle interlopii ieseni, iar asta pentru ca dosarul care il leaga de ei a avut termen astazi.


Omul de afaceri a iesit in curte in jurul orei 07.00, alarmat de un zgomot. A gasit, in iarba, trei sticle incendiare.

A sunat la 112 si imediat ce politistii au ajuns la locuinta din zona Bucium s-au uitat impreuna peste imaginile camerelor de luat vederi pe care le are instalate. Nu le-au fost, insa, de ajutor. A fost surprins doar momentul in care sticlele aterizeaza in curte, nu si chipul persoanei care le-a aruncat.

Daniel Florescu este patronul mai multor sali de jocuri de noroc, dar si al unui club din centrul Iasului care in urma cu cativa ani a fost devastat de doi dintre fratii Corduneanu. Atunci, omul de afaceri le-a spus politistilor ca i se cerea taxa de protectie.

Echipa de politisti criminalisti a adunat probe, iar cele trei sticle le-au trimis la un laborator specializat din Bucuresti. Politistii cred ca atacatorul a vrut doar sa-l intimideze pe omul de afaceri, si nu sa-l raneasca. Asta pentru ca sticlele au fost aruncate intr-un spatiu verde si nu, de exemplu, spre cele patru masini de lux care erau parcate in curte.

Clanul Corduneanu este unul dintre cele mai temute din Iasi. In iulie 2010, procurorii DIICOT au trimis in judecata 27 de membri ai clanului pentru savarsirea unor infractiuni grave: trafic de persoane, trafic de minori, lipsire de libertate in mod nelegal, infractiuni bancare, inselaciuni imobiliare, infractiuni cu violenta santaj si infractiuni informatice.

Cuvinte cheie: corduneanu, iasi, daniel florescu, sticle incendiare


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu