sâmbătă, 20 august 2011

Doar 16 fermieri ieseni au depus proiecte pentru accesarea fondurilor europene prin Masura 112

Doar in luna iulie fermierii ieseni care au varasta pana in 40 de ani ar fi putut accesa fonduri europene nerambursabile, prin masura 112. Agricultorii ieseni ar fi putut primi pana la 25.000 de euro pentru a-si dezvolta afacerea, insa interesul lor a fost destul de scazut in aceasta sesiune. Doar 16 proiecte, in valoare totala de 318 mii de euro au fost depuse la Iasi, comparativ cu sesiunea din 2010, atunci cand 37 de fermieri ieseni au dorit sa acceseze fonduri europene prin masura 112.
Sprijinul nerambursabil acordat unui tanar fermier in cadrul Masurii 112 este de minimum 10.000 de euro si maximum 25.000 de euro. Cu toate acestea, agricultorii ieseni nu s-au inghesuit pentru a obtine o astfel de finantare. Motivul pare a fi lipsa consultantilor din mediul rural.
Totusi, anul trecut au fost de doua ori mai multi femrieri interesati sa acceseze fonduri europene prin intermediul masurii 112.
Masura 112 „Instalarea tinerilor fermieri" se incadreaza in Axa I - „Cresterea competitivitatii sectoarelor agricol si forestier" si are ca obiective: imbunatatirea si cresterea competitivitatii sectorului agricol prin promovarea instalarii tinerilor fermieri si sprijinirea procesului de modernizare si conformitate cu cerintele pentru protectia mediului. De asemenea, aceasta masura a uniunii europene isi propune sa imbunatateasca managementul exploatatiilor agricole prin reinnoirea generatiei sefilor acestora.

Cuvinte cheie: MASURA, FERMIERI, DEPUNERE, DOSARE, EUROPENE, FONDURI, NERAMBURSABIL


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu