miercuri, 24 august 2011

Judecatorul Angela Ungureanu a fost trimis in judecata de procurorii DNA

Judecatorul Angela Ungureanu a fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru ca ar fi cerut bani de la 8 avocati, pentru a pronunta solutii favorabile in cauzele in care acestia erau aparatori. Ungureanu este acuzata de primire de foloase necuvenite, fals in declaratii si conflict de interese.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie sustin ca Angela Ungureanu ar fi pretins si primit cu titlu de imprumut in perioada noiembrie 2009-ianuarie 2010 de la opt avocati din Baroul Iasi, sumele de 2.250 de euro, 600 de dolari si  4.600 de lei. 

"Avocatii respectivi aparasera interesele legale ale unor persoane care avusesera calitatea de parti In cauzele civile pe care judecatoarea Ungureanu Angela le solutionase, pronuntand solutii favorabile acestora, sau, in unele situatii, le avea in curs de judecata. Banii au fost pretinsi si primiti dupa ce si-a indeplinit atributiile de serviciu, inculpata profitand de acest aspect cu ocazia fiecarei solicitari", se arata intr-un comunicat remis de DNA.

Potrivit procurorilor anticoruptie, toate imprumuturile au fost solicitate si primite in conditiile in care Angela Ungureanu nu mai discutase niciodata in cadru particular cu avocatii respectivi ci exclusiv in context profesional si fara sa se puna problema platii vreunei dobanzi.

Pe 28 ianuarie 2011, Angela Ungureanu a fost prinsa in flagrant de procurorii anticoruptie dupa ce a primit de la unul dintre avocati suma de 2.500 lei, reprezentand imprumutul solicitat. In aceeasi zi, procurorii anticoruptie au dispus retinerea acesteia pentru 24 de ore. O zi mai tarziu, judecatorii au decis ca acuzata sa fie cercetata in stare de libertate.

Cuvinte cheie: dna, angela ungureanu, judecator, iasi


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu