sâmbătă, 27 august 2011

Recolta de floarea de tei este semnificativ mai mica fata de cea de anul trecut

Potrivit reprezentantilor Directiei Silvice din Iasi, recolta florilor de tei de anul acesta este cu mult mai mica fata de cea din anul precedent. Desi initial, era prognozata recoltarea a 25 de tone de floare de tei, padurarii ieseni nu au reusit sa adune decat 21 de tone. Nici recolta fructelor de padure din judet, respectiv de macese, nu este promitatoare in acest an.
Pe langa faptul ca din punct de vedere canditativ, florile de tei au fost intr-un numar mai mic, nici aspectul acestora nu a fost asemanator cu cel din alti ani. In trecut, floarea de tei era mult mai bogata si avea o greutate mai mare.
Nici recolta de fructe de padure de anul acesta nu indica semne de progrese. Padurarii ieseni se asteapta ca anul acesta cantitatea culeasa sa fie mult mai mica fata de cea din anul trecut.
De asemenea, in aceasta perioada, Directia Silvica din Iasi scoate la licitatie material lemnos, care poate fi vandut doar firmelor autorizate.
Totusi, incepand cu data de 15 septembrie va fi demarata exploatarea principalelor produse de masa lemnoasa, la nivelul judetului Iasi.

Cuvinte cheie: tei, recolta, floare, fructe, padure


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu