marți, 23 august 2011

Curs de limba romana

Pana pe 29 iulie au loc la Univerisitatea Alexandru Ioan Cuza cursurile de vara "Romania - limba si civilizatie", destinate persoanelor din afara granitelor tarii dornice sa se familiarizeze cu limba noastra. La editia din acest an sunt inscrisi 37 de cursanti, din 13 tari precum Camerun, Coreea de Sud sau
Germania.
Timp de trei saptamani, la scoala de vara orgnizata de Facultatea de Litere, din cadrul Universitatii Cuza cursantii vor avea ocazia de a descoperi cladirile reprezentative ale Iasului, dar si sa intre in contact cu traditiile romanesti.
Unul dintre cursanti este Philipp. El studiaza limba romana inca de acum 2 ani si este pasionat de limbile mai putin cunoscute ale lumii.
"Sunt interesat sa studiez diferite limbi, in general, iar in particular, limbile romanice, dintre care studiez franceza, portugheza si datorita similarititatilor dintre limbi este usor sa dobandesti cunostinte in alte limbi romanice. Cred ca majoritatea oamenilor aleg italiana sau spaniola si acestea sunt limbile pe care le alegi in general, insa am fost interesat sa optez pentru limbile pentru care nu se face atat de mult "lobby" ", povesteste Philipp.
La sfarsitul cursului studentii vor primi un certificat de participare si, daca aleg sa dea un examen, vor beneficia de un document de atestare a nivelului de pregatire.

Cuvinte cheie: cursuri, romana, straini, civilizatie


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu