luni, 17 octombrie 2011

CRIMA CU SADISM: Un tanar de 17 ani, schizofrenic, si-a ucis mama si bunica

Dublu asasinat intr-un cartier de vile din zona Bucium. Un tanar de 17 ani si-a sugrumat si apoi ingunghiat cu multiple lovituri de cutit mama si bunica. Baiatul este bolnav de schizofrenie si este in evidentele Spitalului de Psihiatrie Socola de aproximativ doi ani de zile.

Le-a ucis si a mers la spovedanie

Crimele s-au petrecut marti dupa-amiaza, in jurul orei 18:00, cand se pare ca baiatul a avut o discutie mai aprinsa cu mama sa vizavi de o noua internare a la Socola. Aici venea periodic pentru tratament cu injectii si statea cate doua-trei luni, dupa care era lasat acasa si isi desfasura viata in mod normal, cu conditia sa isi ia pastilele in fiecare zi. O noua internare in spital se pare ca i-ar fi provocat o criza teribila. Silviu urmeaza sa implineasca in decembrie 18 ani. Locuia cu mama si bunica intr-o superba vila din zona Bucium. Tatal, comandor de nava, era mai tot timpul plecat de acasa, iar mama, informatician la APIA era cea care se ocupa de baiat si care avea grija ca acesta sa urmeze tratamentul medical pentru schizofrenie. Marti seara se pare ca tanarul avusese o discutie cu mama sa referitoare la o noua internare la Socola. Aceasta a fost cea care a declansat criza baiatului si care l-a determinat sa le omoare pe cele doua femei. Acestea se aflau la etajul vilei cand baiatul le-a strangulat. Dupa ce le-a strangulat a mai bagat cutitul in fiecare de cateva ori. Apoi a tarat-o pe mama sa pana la parter, a dus-o in baie si a bagat-o in cada si a spalat-o. S-a curatat si el de urmele de sange dupa care a fugit repede cateva case in deal, unde a mers sa se spovedeasca preotului. I-a spus ca si-a omorat mama si bunica si ca urmeaza sa se sinucida.

A fost internat la Socola

Preotul a incercat sa il linisteasca si a sunat apoi la politie. Vecinii spun ca familia era una linistita, iar baiatul nu se distingea cu nimic. Tanarul este elev in clasa a XI-a la Colegiul "Garabet Ibraileanu". Atat dirigintele, cat si directorul scolii spun ca era un elev bun, care excela la limba romana. Se pregatea intens pentru olimpiada, iar in ziua in care trebuia sa sustina examenul nu s-a prezentat. Adolescentul scria proza. Scriitura lui se aseamana, spune dirigintele sau, cu cea a lui Franz Kafka. A repetat clasa a X-a din motive medicale. Cu colegii si profesorii se purta normal, cu conditia sa nu fie contrazis. O singura data s-a intamplat sa se certe cu o colega la o ora de chimie. Situatia l-a enervat atat de rau, desi se pare era un lucru banal, incat a paruit-o pe fata cateva minute bune. In rest, note mari, 10 la purtare si un control exagerat, chiar agasant din partea mamei. Baiatul se afla in evidentele spitalului Socola de doi ani. Marti seara, cand a fost adus de politie dupa ce a comis crimele spune ca regreta enorm ce a facut si se considera un monstru. Joia viitoare, tanarul va fi supus unei expertize psihiatrice medico-legale pentru a vedea daca avea sau nu discernamant in momentul comiterii faptei. Pana atunci insa, va ramane internat la spitalul "Socola". In acest moment, minorul este cercetat pentru infractiunea de omor deosebit de grav.

Cuvinte cheie: asasin, copil


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu