duminică, 30 octombrie 2011

Vasile Astarastoae nu are voie sa paraseasca tara

Vasile Astarastoae a mers vineri, insotit de avocata sa, la Directia Nationala Anticoruptie. Procurorii i-au adus la cunostinta invinuirile care i se aduc: abuz in serviciu, conflict de interese, aderare la un grup infractional si fals la rambursarea pentru universitatea ieseana a unor fonduri. La iesirea din sediul DNA, rectorul universitatii de medicina si farmacie si presedintele Colegiului Medicilor a declarat ca este nevinovat.


Primul care a ajuns vineri la sediul DNA, a fost prorectorul universitatii de Medicina si Farmacie, Dragos Pieptu. Deranjat de prezenta jurnalistilor, a incercat intai sa gaseasca o alta intrare in sediu, dupa care s-a dat batut si a declarat sec ca niciun ziarist nu are dreptul de a mediatiza acest caz.

El a parasit sediul DNA dupa jumatate de ora, iar avocata sa,. aceaiasi care il reprezinta si pe rectorul Vasile Astarastoae, a precizat ca acesta s-a folosit de dreptul la tacere.

La fel de tacut in fata procurorilor anticorptie se pare ca a fost si rectorul Vasile Astarastoae, care a spus ca nu a dat nicio declaratie, desi a stat in sediul DNA mai bine de doua ore.

Rectorul iesean este acuzat de aderare la un grup infractional, abuz in serviciu, conflict de interese si fals pentru rambursarea la universitatea de medicina a unor fonduri. Procurorii anticorptie i-au interzis sa paraseasca tara timp de 30 de zile. Alaturi de Astarastoae, mai sunt cercetate alte 15 persoane si 3 societati comerciale. Dosarul deschis de DNA vizeaza trucarea unei licitatii pentru un proiect de e-learning, in valoare de 6,4 milioane de lei, finantat din bani europeni.

Cuvinte cheie: dna, iasi, vasile astarastoae, umf


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu