miercuri, 26 octombrie 2011

Primele declaratii ale rectorului UMF, Vasile Astarastoae

Vasile Astarastoae, rectorul UMF si presedintele Colegiului Medicilor cercetat de DNA in dosarul privind fraudarea unei licitatii cu fonduri europene a vorbit pentru prima data de la izbucnirea scandalului. Acesta sustine ca procurorii anticoruptie au furnizat trunchiat informatii in privinta sa si a mentionat ca nu are nicio legatura cu firma care a castigat licitatia.

Rectorul spune ca nu are nicio legatura cu firma Maguay Impex SRL din Bucuresti, cea care a castigat licitatia pentru platforma de e-learning a Universitatii de Medicina si Farmacie, precizand ca i-a cunoscut pe reprezentantii firmei abia in ziua licitatiei.

Acesta a mentionat ca platforma de e-learning implementata la UMF Iasi este cea mai complexa din Romania si indeplineste toate conditiile proiectului finantat cu bani europeni. In plus, spune Astarastoae, firma nu este una de apartament, ci una care a executat inclusiv proiecte pentru SRI si DIICOT.

Astarastoae a precizat ca ancheta DNA a aparut la scurt timp dupa ce s-a pronuntat ferm impotriva schimbarii destinatiei Institutului de Oncologie din Iasi in spital de urgente.

Rectorul UMF Iasi, Vasile Astarastoae este cercetat de procurorii DNA intr-un dosar care vizeaza fraudarea unei licitatii cu fonduri europene in valoare de 6,4 milioane de lei. In total, 16 persoane si trei societati comerciale sunt vizate in ancheta DNA Iasi.

Cuvinte cheie: dna, astarastoae, iasi


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu