sâmbătă, 22 octombrie 2011

Dan Diaconescu a electrizat pelerinii

„Traiasca presedintele României Dan Diaconescu!“ Aceasta a fost reactia celor mai multi dintre iesenii care l-au vazut sâmbata la Iasi pe Dan Diaconescu. Pret de câteva ore, fondatorul Partidului Poporului Dan Diaconescu a renuntat la luxosul Rolls Royce si a luat la pas strazile Iasului. Putini au fost cei care nu l-au recunoscut.
Fara a fi in campanie electorala, Dan Diaconescu a salutat rândul lung de doi kilometri la care stateau pelerini din toata tara. S-a plimbat pe la corturile amplasate pe trotuarul din centrul orasului, apoi a electrizat simpatizantii care il asteptau la Casa Sindicatelor. „Am sa ma tin de cuvânt. Voi fi viitorul presedinte al României“, le-a spus Diaconescu.

Alai violet
Nu are voie sa plece din tara, dar s-a gândit sa strabata 4.000 de localitati din România. Dan Diaconescu a surprins din nou. In numai câteva ore a reusit sa salute personal mii de oameni si sa asculte zeci de necazuri. Alaiul patronului OTV si creatorului Partidului Poporului Dan Diaconescu (PP-DD) a ajuns in capitala Moldovei sâmbata dimineata, cu ocazia Sarbatorilor Iasului. Prima oprire: Mitropolia Moldovei si Bucovinei. Celebrul realizator TV a coborat din limuzina personala Rolls Royce in jurul orei 10 direct in poarta Mitropoliei. Imbracat clasic, la costum cu cravata violet si o geaca tot violet, culoarea partidului pe care l-a fondat, a inceput traseul pe jos. A fost asteptat de insusi Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, IPS Teofan. Au discutat in taina timp de câteva minute.
Ca orice crestin ortodox care a trecut saptamana trecuta prin Iasi s-a apropiat de racla cu moastele Sfintei Cuvioase Parascheva. S-a inchinat in tacere, a sarutat Sfânta apoi s-a indreptat spre pelerini. Baia de multime si-a atins scopul. Oamenii l-au aclamat indelung. „Traiasca Diaconescu presedinte!“, a strigat o batrâna care i-a oferit si câteva fire de busuioc sfintit. „Sa va ajute Dumnezeu sa iesiti presedintele tarii. Sa ne scapati de hoti!“, a continuat un alt pelerin.

Lipici la public
Plimbarea pe lânga rândul de doi kilometri de credinciosi a adunat sute de necazuri si dorinte din partea celor care vad in Dan Diaconescu un ajutor de nadejde. „Salvatorul nostru. In dumeavoastra mai avem incredere ca ne veti mari pensiile“, i-a spus un pensionar. Diaconescu a pasit incet. S-a oprit, a ascultat calm cerintele oamenilor si i-a salutat carismatic pe cei mici. „Poate reusiti sa faceti locuri de munca pentru cei tineri. Sa nu ne mai plece copiii din tara, la munca departe de noi“, l-a privit rugator in ochi o pensionara.
Schimbul de replici a continuat, Diaconescu reusind sa atraga un compliment de zile mari. „Nu ati inghetat aici la rând?“ a intrebat Diaconescu. „M-am incalzit când v-am vazut. Sunteti un om cu inima calda“, i-a raspuns batrana. Frigul nu a impiedicat-o pe o admiratoare inraita sa alerge dupa „Domnu’ Dan“ ca sa-i daruiasca o carte, „Iesiti din lumina la poporul meu“. „Daca cititi aceasta carte veti sti cum sa ajungeti garantat presedintele nostru“, l-a indrumat femeia.
Insotit de colegi de partid de la Bucuresti, dar si din Iasi, Diaconescu s-a plimbat apoi pe lânga comerciantii de pe strada Palat. A dat autografe si a ascultat nemultumirile vânzatorilor.

Inaugurarea cu fanfara
Odata cu vizita la Iasi a lui Dan Diaconescu a fost inaugurat si cel de-al treilea sediu de partid judetean PP-DD. Câteva zeci de adepti si simpatizanti ai partidului l-au intâmpinat pe Diconescu acompaniati de fanfara de la Chetris. „Este cel mai primitor sediu din cele câte am inaugurat pâna acum, de la infiintarea partidului legal. Cred ca aici la Iasi vom câstiga Consiliul Judetean si am convingerea ca si Primaria o vom câstiga. Deocamdata nu am stabilit lista celor care ne vor reprezenta, dar stiu ca nu vom face alianta politica cu nimeni. Suntem singurul partid care vrea sa mature actuala clasa politica. Partidele politice ne fac curte, pentru ca ele sunt singure ca fara noi nu pot sa guverneze, dar noi nu facem nicio alianta politica si sper sa putem guverna singuri sau cel mult cu minoritatile sau independentii“.
Acesta a fost discursul presedintelui. Rostit, bineinteles, pe nerasuflate, pe un ton liniar, fara inflexiuni majore. Adica exact ca in emisiunea Dan Diaconescu Direct, cea care i-a adus celebritatea.

Doua vizite private
Tot sambata, Diaconescu a avut doua intalniri private cu seful Aeroportului Iasi, dar si cu primarul orasului. Diaconescu nu s-a putut abtine in a-si exprima nemultumirea fata de cum gaseste Iasul. „Am observant ca aeroport tot nu aveti, un aeroport modern cu o pista normala de aterizare. Toate fabricile aproape ca s-au inchis, orasul nu arata foarte grozav, e plin de gropi si strazi in renovare. Nu inteleg de ce ar trebui iesenii sa se intoarca in trecut. De ce sa voteze la fel ca in ultimii 22 de ani daca nu s-a facut mai nimic aici. Iasul este o capitala spirituala si este dezamagitor ca arata asa“, a spus Dan Diaconescu.
Ultima activitate bifata la Iasi a avut loc la Casa Sindicatelor. Peste 500 de simpatizanti si colaboratori ai noului PP-DD l-au primit pe Diaconescu fluturând stegulete, baloane, apluadând si aclamând „Diaconescu Presedinte!“. A fost a treia vizita electorala a lui Diaconescu dupa Timisoara si Craiova. Mai are 3.997.
___________

Vom face o revolutie a votului. Noi credem ca vom scoate foarte multi ieseni la vot si credem ca alti oameni vor lua locul celor care au pus stapânire pe municipiu. Cei mai destepti români sunt din Iasi, asa arata istoria si cred eu ca totusi e o nevoie de schimbare radicala. Iasul sa dea jos ciocoii si sa aduca in fata oameni care nu s-au imbogatit ilegal, oameni nepatati. M-am imbogatit de pe urma telespectatorilor si de aceea vreau sa le ofer si eu lor un trai mai bun.
Dan Diaconescu
__________

La Iasi nu vad niciun fel de obstacol sau vreun conflict care sa ne impiedice sa atingem ce ne-am propus. Sper ca pâna la alegerile locale sa gasim cei mai buni candidati.
Mihai Vieriu, presedintele filialei locale PP-DD

_________

Sondaje generoase
Oltenia si Moldova se numara printre prioritatile PP-DD. Cum era si firesc, reprezentantii partidului se lauda cu procente foarte mari in sondaje. De exemplu in unele judete din Moldova, Diaconescu ar avea procente record: in Botosani 30%, in Iasi 20%, iar in Neamt si Vaslui peste 20%, ceea ce claseaza aceasta zona cu un electorat peste media nationala de 19%.

________

Avere de aproximativ 35 de milioane de euro
Criza pare ca il ocoleste pe Dan Diaconescu. Patronul OTV se poate lauda ca fiind un om de afaceri prosper cu o avere evaluata la aproximativ 35 de milioane de euro. Unul dintre cei mai bogati oameni de televiziune locuieste in zona cea mai scumpa din Bucuresti, cartierul Primaverii, unde metrul patrat de teren ajunge si la 5.000 de euro. Proprietatea lui Dan Diaconescu, o vila cocheta cu un etaj, valoreaza pe piata imobiliara in jur de 2 milioane de euro, iar unul dintre autoturismele sale, parcat in fata casei, valoreaza 200.000 de euro. Conduce doua limuzine de lux, un Bentley si un Rolls Royce. Astfel, Bentley-ul Flying Spur este o limuzina exclusivista, modelele care circula in România se pot numara pe degete.

- Post de televiziune evaluat acum doi ani la 30 milioane de euro
- Bloc in Baneasa, 6 etaje - 1.500.000 euro
- Apartament in Mamaia - 600.000 de euro
- Casa de vacanta in Sinaia - 300.000 de euro
- Vila in cartierul bucurestean Primaverii - 500.000 euro
- Rolls Royce Phantom -380.000 de euro
- Rolls Royce Drophead -340.000 de euro
- Bentley Flying Spur - 200 000 de euro

____________

Dan Diaconescu si DNA
Ca viata bate televiziunea o stie chiar si Dan Diaconescu. In iunie 2010 si-a anulat concediul pentru ca mascatii si procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) i-au luat la puricat casa, televiziunea si alte proprietati. Dupa ore de cautari, autoritatile au ridicat o situatie contabila de achizitii de la OTV si o caseta cu o inregistrare de câteva ore cu Carmen Plesa si un sarpe piton. Pe 22 iunie 2010, Dan Diaconescu si Doru Pârv, clarvazator, au fost retinuti de DNA pentru 24 de ore, fiind acuzati de santaj si amenintare in legatura cu primarul comunei aradene Zarand, Ion Mot. Pe 23 iunie cei doi au fost arestati pentru 29 de zile, dar a fost eliberati dupa 48 de ore. Diaconescu a fost invinuit pentru santaj si amenintare, anchetatorii sustinand ca i-ar fi cerut bani edilului aradea ca sa nu difuzeze un material compromitator despre acesta. De atunci Diaconescu are interdictie de a parasi tara.

___________

Ascensiunea lui Dan Diaconescu
Boss-ul de la OTV a pornit de jos, dintr-o familie modesta din Caracal. In 1990, tânarul Dan Diaconescu a plecat la studii in Capitala. Prima lui realizare jurnalistica a fost „Miere de Viespi“. Fituica scrisa si desenata de mâna l-a ajutat sa i-a permis sa ia contact cu cele mai importante trusturi de presa. Din primul salariu, la 23 de ani si-a permis sa-si cumpere doar o bicicleta. Dupa ce a trecut pe la TV Supernova si Tele 7abc, ca realizator, Diaconescu a inceput propria afacere in televiziune.
Dan Diaconescu s-a nascut pe 9 decembrie 1967 la Caracal. Are o relatie din studentie cu Emi Bratu. Impreuna au o fetita de 8 ani, Dona Milena.

Cuvinte cheie: Diaconescu, vizita, iasi, pp-dd


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu