joi, 27 octombrie 2011

Din cauza unor vicii de procedura, cazul "Coruptie la UMF" va fi judecat abia pe 18 octombrie

Vasile Astarastoae, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie si presedintele Colegiului Medicilor din Romania s-a externat din spital si s-a reintors la munca. El nu a ajuns insa in fata procurorilor anticoruptie, dar urmeaza sa fie citat. Joi, cei doi directori de la UMF care fusesera retinuti urmau sa afle daca vor fi arestati preventiv pentru 29 de zile. Din cauza unor vicii de procedura insa, cazul va fi judecat abia saptamana viitoare.

Totul ar fi pornit de la o licitatie cu fonduri europene in valoare de peste 6 milioane de lei, care ar fi fost trucata. In dosar sunt implicate 19 persoane, pe lista procurorilor anticoruptie aflandu-se atat Vasile Astarastoae cat si fiica sa, Daniela Astarastoae. Rectorul universitatii iesene a fost citat la DNA, dar nu a ajuns in fata procurorilor. Miercuri a ajuns la spital din cauza unor tulburari cardiace si a ramas internat peste noapte, starea lui fiind acum buna.

"Numitii Vasile Astarastoae, Daniela Drugus si Adrian Ciureanu, cu rea-credinta si incalcarea dispozitiilor
normative din domeniul achizitiilor publice, au decis atribuirea ilegala a contractului de lucrari in favoarea firmei Maguay Impex SRL, modalitate in care, pe de o parte, s-a cauzat un prejudiciu de 6.126.481 de lei repercutat in patrimoniul UMF Iasi si, respectiv, in cel al Ministerului Economiei si Finantelor, iar, pe de alta parte, s-a cauzat un avantaj patrimonial in acelasi cuantum in favoarea SC Maguay Impex SRL Bucuresti", se arata intr-un comunicat DNA.

Acuzatiile sunt de constituire de grup infractional organizat, abuz in serviciu contra intereselor publice, luare si dare de mita, fals si instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, respectiv complicitate la conflict de interese. Potrivit anchetatorilor, invinuitii ar fi constituit si aderat la un grup infractional organizat, pentru obtinerea de beneficii financiare din derularea proiectului „Platforma de e-learning la UMF Iasi".

Cuvinte cheie: umf, astarastoae, iasi


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu