duminică, 23 octombrie 2011

Lotul UMF a fost arestat. Inculpatii au fost scosi din Tribunal pe o usa laterala, pentru a fi feriti de ochii presei

Directorii de la Universitatea de Medicina si Farmacie din Iasi, acuzati ca ar fi trucat o licitatie cu fonduri europene, au fost arestati. Adrian Ciureanu, directorul Centrului de Comunicare, Daniela Drugus, director administrativ, dar si Corvin Pughin, directorul comercial al companiei Maguay au primit mandat de arestare preventiva penttru 29 de zile.

Curtea de Apel  a decis sa admita propunerea de arestare preventiva a procurorilor DNA Iasi in cazul fraudelor de la universitatea de medicina. Adrian Ciureanu, directorul Centrului de Comunicare, Daniela Drugus, director administrativ la UMF si Corvin Pughin, directorul comercial si asociat in compania Maguay au fost arestati preventiv. Cei trei nu au fost scosi din Tribunal la fel ca orice alti inculpati, ci au fost dusi pe o iesire laterala, astfel incat sa nu fie vazuti de reprezentantii mass-mediei.

Aparatorii inculpatilor au recunoscut ca se asteptau la aceasta decizie din partea judecatorilor, pentru ca deliberarea a durat foarte mult.

Cei trei, alaturi de rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie, Vasile Astarastoae, sunt suspectati ca ar fi trucat o licitatie pentru o platforma e-learnig, a carei implementare a costat 6,4 milioane de lei. Rectorul universitatii iesene nu a dat inca ochii cu procurorii anticoruptie, desi a fost citat deja de 2 ori. Urmeaza ca acesta sa se prezinte in aceasta saptamana la DNA si sa ii fie aduse la cunostinta invinuirile. Vasile Astarastoae este cercetat pentru abuz in serviciu, conflict de interese, aderare la un grup infractional si fals pentru rambursarea la universitatea ieseana a unor fonduri.

Cuvinte cheie: UMF, iasi, arest, dna


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu