joi, 20 octombrie 2011

Sarmale si ceai fierbinte pentru pelerini

In prima zi de sarbatoare a Iasului, credinciosii s-au rugat pentru sanatate, bani si putere de munca. Spre deosebire de anii trecuti, doar dimineata a fost imbulzeala la moastele sfintei Cuvioase Paraschiva. Spre seara, aproape ca batea vantul in curtea Mitropoliei. Nu au lipsit insa pelerinii care s-au instalat langa copaci sau pe scari, hotarati sa infrunte noaptea doar cu rugaciuni.

Cu inima deschisa si plina de speranta ca sfanta Parascheva va face o minune pentru ei, pelerinii adunati la Iasi s-au inchinat la moaste.

O parte dintre credinciosi au plecat deja spre casa, multumiti ca au reusit sa se inchine atat de repede la moaste. Altii au decis sa mai ramana in Iasi, chiar daca nu aveau unde sa innopteze.

Zeci de pelerini s-au strans in jurul unei familii din Botosani. Oamenii au venit la Iasi cu doua oale pline ochi cu sarmale si cu cozonaci. Au impartit mancarea in numai cateva minute.

Si iesenii si-au dovedit ospitalitatea. Le-au impartit pelerinilor ceai fierbinte. De miercuri, si angajatii primariei din Iasi vor incepe sa imparta pahare cu ceai.

De miercuri dupaamiaza, credinciosii se vor putea inchina si la moastele sfantului Policarp, care vor aduse cu avionul, din Grecia.

Cuvinte cheie: pelerini, sfanta parascheva, iasi


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu