sâmbătă, 29 octombrie 2011

Un român din patru suferă de obezitate

Un român din patru este obez si doar 28% au încercat vreodata sa slabeasca. Concluziile apar într-un sondaj global realizat de revista Reader's Digest. Românii nu sunt deranjati de obezitate. Potrivit unui sondaj realizat pe un esantion de 16.000 de oameni, 11% dintre cei cu kilograme în plus chiar se plac asa cum sunt. Doar 6% dintre ei considera ca acest lucru le-ar putea afecta cariera sau i-ar putea împiedica sa-si gaseasca jumatatea. Interesant este si ca doar 28% dintre români au încercat vreodata sa slabeasca. Iar atunci, în proportie de 68% aleg curele de slabire, regimuri pe termen scurt, cu rezultate rapide.

Doar 45% aleg sa manânce sanatos si 55% sa faca sport pentru a-si mentine silueta. Si mai grav este ca românii nu se preocupa nici de greutatea propriilor copii. Doar 8% sunt îngrijorati de greutatea celor mici. Potrivit sondajului, India este tara în care sunt cei mai multi barbati nemultumiti de greutatea partenerelor, 48%, în timp ce doar 46% dintre femeile indiene se plâng de acest lucru. În România, doar 13% dintre soti si-ar dori ca partenerele lor sa fie mai suple si 12% dintre românce îsi vor barbatii mai slabi.

Iata si câteva obiceiuri alimentare bune: românii si ungurii iubesc mu­raturile, care împiedica de­punerea grasimilor. Brazilienii consuma orez si fasole aproape la fiecare masa, alimente care reduc cu 14% riscul de a deveni supraponderal. Olandezii consuma aproximativ 85 de milioane de heringi pe an. Pentru India, Finlanda si Olanda, ingredientul principal al curei este miscarea.



View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu