vineri, 21 octombrie 2011

Mii de pelerini au participat la procesiunea "Calea Sfintilor"

Mii de credinciosi din toate colturile tarii au participat la procesiunea "Calea Sfintilor", unde relicvele Sfintei Parascheva au fost purtate pe strazile din Iasi. Oamenii au cantat si s-au rugat tot drumul pentru ca Sfanta cunoscuta peste tot in lume ca Facatoare de minuni sa le aduca sanatate, bani si putere de munca.

Mii de pelerini se roaga inca de luni seara la moastele Sfantei Parascheva. Racla in care se afla ramasitele pamantesti ale sfintei a fost scoasa intr-o procesiune religioasa.

Un sobor impresionant de preoti, in frunte cu Inalt Preasfintitul Teofan au condus alaiul pe strazile dimprejurul Mitropoliei Moldovei si Bucovinei.

Traditia spune ca rugaciunile celor care ating racla sfantei sunt ascultate. Li se vindeca ranile trupului, dar si cele ale sufletului. Acesta este si motivul pentru care multi credinciosi au batut cale lunga special ca sa se inchine la moastele Cuvioasei Parascheva

Nu a lipsit nici obisnuita imbranceala. In finalul slujbei, credinciosii s-au napusit hotarati sa ajunga primii langa baldachinul unde au fost asezate moastele sfintei.

Ceremoniile se vor incheia duminica seara, atunci cand racla sfanta va fi mutata din fata altarului la locul ei obisnuit din catedrala.

Cuvinte cheie: calea sfintilor, iasi, procesiune, sf parascheva


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu