joi, 27 octombrie 2011

Spitalele au incet deja sa "gazduiasca" persoane fara adapost

Persoanele care nu au un acoperis deasupra capului au inceput deja sa se adaposteasca prin unitatile medicale. Conducerea spitalului de boli infectioase se plange ca are internati deja 6 astfel de pacienti. O parte au venit de buna voie, altii au fost abandonati de catre propria familie. Pana cand se va gasi o solutie, acesti oameni vor consuma resursele unitatii medicale si vor tine paturile ocupate.


Nici bine nu s-a racit vremea ca in spitale au inceput sa apara persoanele fara adapost. La spitalul de Boli Infectioase, cel putin, orice boschetar care incepe sa stranute se prezinta la spital. Ei stiu ca medicii nu le vor refuza internarea, asa ca incearca sa ramana cat mai mult in spital. Motivul este simplu-acolo au un pat, caldura, dar si mancare gratuita.

Ingrijoratoare sunt si cazurile batranilor abandonati in spital de propriile rude. Este si cazul unui barbat de 69 de ani, care ocupa o rezerva a spitalului de boli infectioase de 2 luni de zile. Din punct de vedere medical, ar putea fi externat. Medicii nu au unde sa il trimita. Singurele rude pe care le are, fiul si sotia lui, nu vor sa il mai ingrijeasca si nici macar nu-l viziteaza la spital.


Sase astfel de pacienti ocupa paturile de la spitalul de boli infectioase. Medicii sunt siguri ca numarul lor va creste daca vremea va ramane rece si ca la iarna nu vor reusi sa faca fata situatiei, mai ales pentru ca primaria are putine adaposturi si nu sunt destule locuri pentru toti cei care nu au unde sa innopteze.

Cuvinte cheie: boli infectioase, iasi, spital


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu