luni, 24 octombrie 2011

O copila de 13 ani a ajuns la spital in coma alcoolica

Situatie incredibila la Spitalul Sf Maria din Iasi. O copila de numai 13 ani a ajuns la spital in coma alcoolica si cu hipotermie. Adolescenta este internata intr-un centru de reeducare din municipiu, din cauza unor probleme de comportament,  despre care psihologii cred ca s-ar putea transforma in acte antisociale. Duminica seara obtinuse un permis de voie si iesise la plimbare, cu cateva colege. Celelalte tinere au dus-o la spital dupa ce si-a pierdut constiinta in plina strada, din cauza licorilor bahice.

Copila este in atentia Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului si sta internata intr-un centru de reeducare, alaturi de alte 10 fete de varsta ei. A fost internata acolo dupa ce a fost diagnosticata cu probleme de comportament care ar putea devia in fapte antisociale. Pentru ca nu a comis pana acum nicio
fapta penala, beneficia de dreptul de a iesi din centru, cu bilet de voie.

A profitat de iesirea in oras si si-a cumparat o sticla de bere si una de vin. Le-a baut impreuna cu colegele ei si imediat i s-a facut rau. A inceput sa aiba ameteli si chiar s-a prabusit inconstienta. Speriate ca vor trase la raspundere, colegele ei nu au dus-o imediat la spital, ci au sperat ca-si va reveni. Numai ca starea ei s-a agravat si mai tare din cauza temperaturilor scazute. Examenele toxicologice au aratat ca avea o alcoolemie de 1,77 grame la mie.

Medicii au hotarat sa o mai tina internata, ca sa fie siguri ca si-a revenit complet. De asemenea, vor sa o puna sa stea de vorba si cu psihologul unitatii medicale, ca sa inteleaga riscul la care s-a expus si cat este de periculos, in general, alcoolul.

Cuvinte cheie: sf maria, iasi, coma alcoolica


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu