vineri, 21 octombrie 2011

Scandal de coruptie la UMF. Vasile Astaratoae s-a internat in spital in ziua in care trebuia sa fie audiat

Scandal de coruptie la Universitatea de Medicina si Farmacie din Iasi. 19 persoane sunt cercetate pentru ca ar fi trucat o licitatie pentru un proiect pe fonduri europene. Printre ei, si profesorul Vasile Astarastoae, rectorul universitatii iesene si directorul Colegiului Medicilor din Romania. El trebuia sa fie audiat de procurorii anticoruptie, insa i s-a facut rau si a ajuns la spital. Momentan este internat la Clinica de Cardiologie a Spitalului Sf Spiridon.

Nume sonore din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie au fost retinute marti seara pentru ca sunt suspectate ca ar fi trucat o licitatie cu fonduri europene in valoare de peste 6 milioane de lei. In dosar sunt implicate 19 persoane, pe lista procurorilor anticoruptie aflandu-se si Vasile Astarastoae, si fiica sa, Daniela Astarastoae. Rectorul universitatii iesene nu a mai ajuns la audieri- din cauza unor tulburari cardiace, a fost dus la spital.

Economistul Dana Drugus si Adrian Ciureanu, directorul centrului de Comunicare, ambii angajati ai universitatii de medicina au fost retinuti pentru 24 de ore. Alaturi de ei, in arest, a fost dus si Curvin Pughin, directorul comercial al companiei Maguay.

Cei trei au fost dusi in fata judecatorilor Tribunalului Iasi, dar acestia au decis declinarea competentei catre Curtea de Apel.

Se pare ca denuntul la directia nationala anticoruptie a fost facut de fosta sotie a lui Adrian Ciureanu, unul dintre inculpati. Proiectul de trucarea caruia sunt acuzati se refera la o platforma de e-learning care sa le permita cursantilor acces la toata documentatia de curs.

Cuvinte cheie: umf, vasile astarastoae, iasi, dna


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu