duminică, 16 octombrie 2011

Imbulzeala la Mitropolie

Marea sarbatoare de la Iasi a inceput cu o imbulzeala. Mii de credinciosi din toate colturile tarii au format rand ca sa se inchine la moastele Sfintei Parascheva. Pentru cateva minute, insa, pelerinii au cam uitat de cele sfinte si s-au imbrancit ca sa fie siguri ca sunt printre primii care ajung la racla. Astazi dimineata au fost scoase moastele Sfintei Parascheva pe espalanda din curtea Mitropoliei, si vor ramane acolo pana duminica.


Pelerinii nu au aratat mila atunci cand a fost vorba de a ajunge la racla sfintei Parascheva. Oamenii s-au ingramadit inca de la prima ora a diminetii, cu toate ca moastele Sfintei vor sta pe esplanada din curtea Mitropoliei aproape o saptamana.

Pana sa se ajunga la imbranceli insa, sute de suflete au asistat la slujba religioasa dedicata Sfintei la care au venit sa se inchine. Un sobor de 12 preoti i-a binecuvantat pe crestini. A urmat, apoi, procesiunea moastele- s-a facut inconjurul Catedralei prin Bulevardul „Stefan cel Mare si Sfant" si abia apoi moastele au
fost expuse spre inchinare.

Mii de pelerini au ajuns deja in Iasi. Sunt oamenii care vin an de an si spun ca de fiecare data pleaca de aici mai puternici. Este si cazul doamnei Voica, o batranica de 76 de ani, din Braila. O considera pe Sf Parascheva responsabila de vindecarea ei dupa o operatie dificila.

In acest an, pelerinii se vor putea inchina si la moastele Sfantului Policarp, Episcopul Smirnei, care vor fi aduse miercuri dupa amiaza de la o manastire din Grecia. Sarbatoarea Sfintei Parascheva este mai speciala in acest an, intrucat se implinesc 370 de ani de la aducerea sfintelor ei moaste la Iasi.

Cuvinte cheie: sfata parascheva, iasi, pelerinaj, ingheisuiala, mitropolie


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu