duminică, 23 octombrie 2011

Ghidul complet al locurilor de munca

In top sunt „confectiile“
Confectiile si constructiile raman domeniile care fac angajari. „Cele mai multe locuri de munca sunt acum in domeniul confectiilor, unde sunt disponibile peste 240 de posturi”, a precizat Adriana Sarghie, purtatorul de cuvant al Agentiei Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca. Astfel, se cauta de la muncitori necalificati, la confectioneri, calcatori finali, pana la sef formatie industria confectiilor imbracaminte. In confectii, cele mai multe anunturi de angajare vin din partea firmelor cunoscute la nivel local, Iasi – Conf (60 de posturi), Ina Design Company (10 posturi) sau Confectii Integrate Moldova (50 de locuri).
Alt domeniu in care este nevoie de forta de munca, este cel al constructiilor. Spre exemplu Royal Construct SRL a avut nevoie de la inceputul lunii de peste 20 de muncitori necalificati, aproape jumatate din posturi fiind pana acum ocupate. Aici se cauta persoane care sa aibe minim scoala generala terminata si care nu au neaparat experienta, salariul fiind in jur de 1.000 lei. De asemenea, sunt cautati mozaicari restauratori pentru Build Corp, dupa cum apare in baza de date AJOFM.
Recrutari permanente
O alta firma extrem de activa pe piata de recrutare a fortei de munca este XL World. Compania foloseste tineri cunoscatori de limbi straine pentru a realiza activitati de telemarketing, sondaje de satisfacere a clientilor pentru produsele realizate de diferite firme. Mai pe scurt, compania recruteza cunoscatori de limbi straine capabili sa lege un dialog fluent. „In XL World activitatea de recrutare este una continua. Permanent desfasuram activitati de recrutare atat pe proiectele existente, cat si pe proiectele care urmeaza sa inceapa. Locurile de munca cel mai des cautate sunt: agent serviciu clienti - diverse limbi straine (italiana, engleza, germana, franceza, spaniola, limbi nordice), operator Call Center - limbile italiana, franceza, Marketing Data Strategy Professional, Operator introducere si validare date, administrator de sistem, operator Back – Office. Pentru agent serviciu clienti - limba italiana - si operator Call Center - limba italiana - avem deschise recrutarile continuu, iar pentru celelalte functii recrutam ori de cate ori este nevoie“, a precizat Florentina Vasiliu, Generalist Resurse Umane XL World Iasi.
Mai trebuie precizat faptul ca, aplicantii pentru un job aici, trebuie sa aiba cunostinte de utilizare a calculatorului (nivel mediu) si sa cunoasca cel putin o limba straina la nivel avansat, avand in vedere ca firma lucreaza pentru companii multinationale, dar si ca vor beneficia, in cazul in care vor fi alesi, de training-uri periodice, feedback si coaching din partea responsabililor directi sau din partea firmelor de specialitate cu care colaboreaza.

Categoria „soferie“
De asemenea, soferii sunt la mare cautare. Spre exemplu, Intertrans Company are nevoie de conducatori auto cu exeprienta de minim un an de zile in transportul de persoane, iar Tomasi de soferi de tir profesionisti. Firma se ocupa in principal cu recrutarea persoanelor care vor sa munceasca temporar atat in Romania, cat si in celelalte tari ale Uniunii Europene. Astfel, acum au nevoie de soferi profesionisti, mecanici, operatori CNC, frezor CNC, strungar traditional, montatori structuri metalice, dar si de cameriste, ospatarite (turism - sezonier iarna si vara), ingrijire batrani, ingrijire copii. Cele mai multe oferte de munca sunt acum din partea mai multor firme de transport din Italia si Franta pentru soferi profesionisti (25 de posturi) pe tiruri/ camioane de mare tonaj. Contractele sunt pe perioada determinata si cele mai multe trasee sunt efectuate in Germania, Spania, Franta si Italia.

IT sau distributie
Alte firme care au nevoie de mai multi angajati in aceasta perioada sunt cele care activeaza in IT sau distributie. Trebuie mentionat insa ca aceste firme nu cauta neaparat specialisti in domeniu, ci si angajati pentru posturi de administratie, consilier sau agenti de vanzari.
„Ne dorim sa intalnim candidati motivati, flexibili, cu abilitati bune de comunicare, dornici sa se dezvolte, atat personal cat si profesional. Compania ofera pachet salarial motivant, incluzand asigurare medicala privata si alte beneficii suplimentare in functie de pozitie si programul de lucru“, a mentionat Catalina Cojocaru, Capgemini Iasi. O alta companie, Conex Distribution scoate la concurs 18 posturi (analist marketing, manager categorie de produse, web si print designer, reprezentant de vanzari si merchandiser), pentru care de preferat ar fi sa aplice persoane cu experienta. Insa, reprezentantii din cadrul biroului de resurse umane au mentionat ca mai pot face si unele stagii de instruire, in cazul in care unii aplicanti nu au experienta, dar sunt potriviti pentru anumite posturi.
Firma Den Security merge pe mana persoanelor cu experienta, angajand agenti de paza.
Cei trecuti de prima tinerete au chiar un atu in plus, au sustinut reprezentantii companiei. Singura conditie: sa fi urmat cursuri specializate, in urma carora sa fi obtinut un atestat recunoscut de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale. Persoanele care vor fi angajate vor primi salariul minim pe economie, bonuri de masa si adaosuri in functie de orele suplimentare facute.

______________

Palas, 4.000 locuri de munca

Ansamblul multifunctional Palas va deveni, in scurt timp, cel mai mare angajator de pe piata locala. Desi complexul nu a fost finalizat in totalitate, odata cu fiecare inaugurare, creste numarul locurilor de munca. Reprezentantii dezvoltatorului sustin ca in final la Palas vor fi create 4.000 de locuri de munca.

Sunt deja 3.000 cv-uri
Reprezentantii Palas au inceput campania de recrutare, prin crearea unei baze de date, unde sunt deja inscrise aproximativ 3.000 de cv-uri. „Acestea sunt necesare atat dezvoltatorului ansamblului, cat si firmelor care isi vor muta afacerile la Palas. Locurile de munca vor fi create direct de Iulius Group, dar si de operatorii din spatiile comerciale, hoteliere si office“, a mentionat Simona Teodorescu, responsabil Relatii publice al proiectului Palas. O parte din CV-urile primite pana in acest moment au ajuns deja la unele firme care vor activa la Palas.

150 posturi IT
Astfel, cei care doresc sa aplice pentru un loc de munca in cadrul complexului, pot trimite cv-urile pe www.palasiasi.ro, unde pot selecta domeniul de interes. Se cauta personal specializat in economic, IT, hotelier, medical, administrativ, alimentatie publica, servicii, financiar-bancar, protectie si paza, comert-vanzari. „Companiile prezente in cladirile de birouri, care sunt functionale in cadrul Palas, au facut si vor mai face angajari. Este exemplul Amazon (IT), Endava (IT) sau Centrul Medical Arcadia (IT), care, odata cu inaugurarea sediilor de la Palas, si-au extins echipele de lucru si au facut angajari. Endava are la sediul din Palas Iasi o echipa de peste 120 de oameni, dintre care, mai mult de jumatate au fost angajati dupa mutarea la Palas (in toamna lui 2010) si intentioneaza ca, in 2012 sa mai angajeze inca 150 de persoane“, a afirmat Simona Teodorescu. De asemenea, pe santier au fost multe locuri de munca disponibile, doar in ultimele luni aproximativ 100 de someri angajand aici.

Cuvinte cheie: IT, locuri de munca, transport, ghid


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu