miercuri, 12 octombrie 2011

Colegiul "Costache negruzzi" celebreaza 116 ani de existenta

Anul acesta se implinesc 116 ani de la infiintarea Colegiului Costache Negruzzi din Iasi. Tocmai de aceea, reprezentantii insitutiei de invatamant organizeaza in aceasta perioada o serie de manifestari culturale, artistice, dar si sportive. La ceas aniversar, festivitatile incearca sa creeze, in randul elevilor, sentimentul apartenentei la o comunitate de valori ce se cer respectate si continuate.
Performanta este cuvantul de ordine care primeaza in Colegiul "Costache Negruzzi". Tocmai de aceea, pe langa rezultatele foarte bune obtinute la examenele de bacalaureat si cel de evaluare nationala, olimpicii scolii raman cea mai buna carte de vizita a colegiului din Copou.
Un alt elev reprezentantiv pentru Colegiul Negruzzi este David Calin. El a obtinut medalia de aur la Olimpiada de Stiinte ale Pamantului, fiind totodata desemnat cel mai bun elev din lume la astronomie.
Potrivit conducerii, Colegiul " Costache Negruzzi" isi respecta elevii pregatindu-i nu doar pentru o facultate sau o profesie, ci pentru o viata care implica multiple paliere ale cunoasterii.
Colegiul "Costache negruzzi" se poate lauda si cu alte proiecte noi. "prelectiuni negruzziste" este o manifestare, care isi propune sa refaca atmosfera junimista, prin conferinte, dezbateri sau prelegeri.

Cuvinte cheie: Negruzzi, Iasi, celebrare, sarbatoare, existenta, istorie, olimpici


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu