miercuri, 5 octombrie 2011

Festival de Tango

Doi dintre cei mai importanti danstori de tango din lume vor fi prezenti in acest sfarsit de saptamana la Iasi. este vorba despre Fernando Galera si Vilma Vega, invitatii speciali ai primei editii a Festivalului de Tango, organizat la Iasi. Acesta se va desfasura in perioada 28 septembrie - 2 octombrie.
Sosit pentru prima data in romania, Fernando Galera sustine ca iesenii vor avea parte, in cadrul festivalului, de reprezentatii de tango clasic.
"Vor vedea un tango traditional, un tango de salon. Ideea este de a prezenta cum se danseaza in Buenos Aires si poate nu un tango atat de spectaculos cum este prezent la televizor sau teatru. Asta este in general ideea, de a promova tango-ul social", explica Fernando Galera
Potrivit dansatorilor, tango-ul, in special cel social, nu este unul individual, ci un dans al perechii si al tuturor celor din jur.
"Tangoul este o pasiune, unde doua persoane se transforma in una singura si impart impreuna un cantec si multe persoane in jurul lor atunci cand este vorba de tango social", povesteste Vilma Vega
Festivalul va avea loc in perioada 28 septembrie - 2 octombrie.

Cuvinte cheie: festival, tango, dansatori, workshop


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu