luni, 10 octombrie 2011

Iesenii care vor sa ajute spitalul "Sf Maria" pot trimite un sms la 879. Costul unui sms este de 2 euro

Construit in 1970, spitalul pentru Copii "Sf Maria", are inca clinici care nu au mai fost renovate de la infiintare. Peste 60.000 de copii sunt tratati anual in aceasta unitate spitaliceasca, multi dintre ei chiar in sectiile aflate intr-o stare avansata de degradare. Acest lucru se poate schimba. Este nevoie insa de implicarea cetatenilor. Un sms la numarul 879 poate insemna o viata salvata.

Pentru renovarea clinicilor de chirurgie pediatrica 1, pediatrie generala 4, bucataria dietetica si sectia de arsi nu e nevoie numai de dorinta. pentru fiecare sectie e nevoie de aproximativ 250.000 de euro. Depinde de fiecare dintre noi daca banii vor fi stransi.

In fiecare zi, medicii se lupta sa salveze vietile a sute de copii. In timp ce in unele clinici lucrurile vin de la sine, pentru ca doctorii dispun de aparatura medicala performanta, in altele durerea micutilor este mai greu de tratat. Gauri in podea, pereti crapati,  aparatura veche de 40 de ani. O imagine care te duce cu gandul
mai mult la un batalion de lupta, nicidecum la o clinica medicala.

Se refera la clinicile de pediatrie generala, chirurgie pediatrica, arsuri si bucatria dietetica. De stragerea de fonduri se ocupa organizatie scheherezade. O serie de firme private deja si-au anuntat sustinerea si au inceput sa faca donatii.

Fundatia scheherezade este o organizatie non guvernamentala care are ca misiune ajutorarea copiilor.

Cuvinte cheie: sf maria, campanie umanitara, sms 879


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu