vineri, 14 octombrie 2011

A inceput pelerinajul la moastele Sfintei Parascheva

Racla cu moastele Sfintei Cuvioase Parascheva va fi scoasa marti din Catedrala Mitropolitana, cu trei zile inainte de praznuirea hramului acesteia, pentru ca pelerinii sositi in oras, sa se poata inchina. Sute de credinciosi au ajuns la Iasi de duminica, incercand astfel sa evite aglomeratia care se formeaza in aceasta perioada. Pelerinii se vor putea inchina si la moastele Sfantului Policarp, care vor fi aduse de la o manastire din Grecia.

Nici ploaia si nici vremea rece de afara nu ii impiedica pe credinciosi sa vina la Iasi. Autocare cu sute de pelerini au ajuns in oras, iar la Mitropolie s-a format deja coada, chiar daca moastele Sfintei Parascheva nu au fost inca scoase pe esplanada.

O recunosc majoritatea pelerinilor ajunsi deja in Iasi- au vrut sa evite ingramadeala. Pe o parte dintre ei insa, parca nu ii lasa inima sa plece atat de repede acasa, fara sa apuce sa vada si moastele sfantului Policarp, care vor fi aduse miercuri, din Grecia.

Sunt persoane care vin an de an la Iasi. Nu se inchina la moastele Sfintei Parascheva pentru avere, ci pentru sanatate.

Anul acesta se implinesc 370 de ani de la aducerea sfintelor moaste la Iasi. De aceea, reprezentantii Mitropoliei Moldovei si Bucovinei au inclus multe manifestari in program. Vor fi slujbe religioase, vernisaje de expozitii de fotografii si un concurs coral.

Cuvinte cheie: sf parascheva, iasi, moaste


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu