miercuri, 12 octombrie 2011

Noua policlinica Arcadia din centrul Iasului a fost inaugurata

Un sistem de sanatate performant este acela in care si componenta publica, si componenta privata ofera servicii medicale de inalta calitate – aceasta este concluzia desprinsa astazi, prin si printre cuvinte, la festivitatea de inaugurare a Centrului Medical Arcadia Palas, cea mai noua policlinica privata deschisa in centrul Iasului.

In ciuda vremii reci si a unui aglomerat inceput de saptamana, inaugurarea noului centru medical a reunit un public numeros, din care nu au lipsit oficialitati locale, medici de seama ai Iasului si reprezentanti ai mediului de afaceri. Salutand initiativa grupului Arcadia de a extinde reteaua proprie de unitati medicale, cu grija egala acordata mentinerii standardelor de calitate ale serviciilor oferite, vorbitorii au accentuat faptul ca aceasta evolutie contribuie la dezvoltarea Iasului ca centru medical important si la imbunatatirea nivelului de trai al locuitorilor din zona.

„Iasul are nevoie de un centru medical puternic, care sa fie la standardele de calitate solicitate in toate documentele actuale. Acest centru medical este format, ca un organism, din celule – iar astazi deschidem (...) una dintre celulele care vor fi implicate in dezvoltarea Iasului”, a spus, in deschiderea discursului sau, prof. univ. dr. Vasile Astarastoae, Presedintele Colegiului Medicilor din Romania si rector al Universitatii de Medicina si Farmacie din Iasi. Acesta a dezvaluit in premiera faptul ca spitalul privat iesean va capata in curand statutul de spital clinic universitar, printr-un parteneriat cu universitatea locala de medicina: „Dupa ce am facut o evaluare a centrului medical Arcadia, am decis sa extindem spatiul de invatamant si catre acest centru. (...) Avantajele sunt reciproce: pe de o parte, acreditarea Universitatii de Medicina se face si pe baza spatiilor de invatamant pe care le are, (...) iar spitalul Arcadia are un avantaj prin faptul ca medicii cadre didactice isi fac integrarea si lucreaza cu studentii in acest spatiu”, a adaugat rectorul UMF „Gr.T.Popa” Iasi. 

La randul sau, dr. Vasile Cepoi, director DSP Iasi, a salutat initiativele private din domeniul sanatatii, in Romania, spunand ca acestea au contribuit in mod decisiv la cresterea calitatii actului medical, in general. El a declarat ca „Arcadia este, daca vreti, un simbol pentru asistenta medicala privata din Romania (...) si toate investitiile sale in sanatate sunt un indicator de calitate si un reper pentru toti ceilalti care doresc sa faca un lucru bun”.

Centrul Medical Arcadia Palas este rezultatul unei investitii de aproximativ 850.000 Euro si ofera servicii de ambulatoriu integrate – consultatii, analize si explorari – in peste 15 specialitati medicale, pentru adulti si copii. Deschiderea sa a prilejuit aparitia a circa 45 de noi locuri de munca, iar colectivul care lucreaza in noua policlinica depaseste in total 50 de persoane. Centrul ocupa un spatiu de aproximativ 350 mp, fiind structurat in mai multe cabinete medicale, un punct de recoltare analize si un spatiu de informare si consiliere pacienti.

In cuvantul sustinut inainte de taierea simbolica a panglicii inaugurale, Dan Fiterman, directorul general Arcadia, a facut trimitere la noul concept de dezvoltare al retelei, bazat pe facilitarea accesului pacientilor la serviciile de sanatate oferite: „Daca pana astazi ne-am dorit foarte multa performanta, ceea ce s-a si intamplat in tot ce inseamna Arcadia, astazi – prin deschiderea acestui nou centru medical in plin centrul Iasului – dorim sa aducem si accesibilitate, dorim sa fim mai aproape de fiecare pacient.”

Reteaua medicala Arcadia numara in prezent doua spitale, doua policlinici si un centru de imagistica medicala. Pana la finalul anului, o noua policlinica multidisciplinara va fi deschisa tot in Iasi, completand serviciile de sanatate disponibile acum sub marca Arcadia.

Cuvinte cheie: inaugurare, Arcadia


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu